Acasă Politica Nicolae Robu, reacţie la plecarea senatorului Petru Ehegartner spre partidul lui Tăriceanu

Nicolae Robu, reacţie la plecarea senatorului Petru Ehegartner spre partidul lui Tăriceanu

327
DISTRIBUIȚI

robu ehegartner

Senatorul timişorean Petru Ehegartner (PNL) pleacă la Partidul Liberal Reformator, alături de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Acesta declara, în urmă cu două zile, pentru ZIUA de Vest, că este nemulţimit de afilierea PNL la Partidul Popular European şi că se opune fuziunii cu PDL.

Reacţia preşedintelui PNL Timiş, Nicolae Robu, nu a întârziat. Acesta susţine că Ehegartner a luat o decizie foarte proastă din punct de vedere politic.

Citeşte şi: Senatorul timişorean Petru Ehegartner (PNL), total împotriva fuziunii cu PDL

Oficial, nu a lăsat niciun document la partid până în momentul de faţă. Dar noi îl considerăm plecat, pentru că a spus că vrea să plece. Nu vreau să-l vorbesc de rău, este dreptul dânsului la orice opţiune. În plan personal, niciodată nu o să spun nimic negativ la adresa dânsului. Ca gest politic însă, cred că greşeşte enorm. Nu filialei PNL Timiş îi face rău, ci îşi face rău dânsului. Dar fiecare este liber şi are tot dreptul să-şi definească propriul bine. Eu am fost corect faţă de el în toate împrejurările şi, de altfel, nici nu mi-a reproşat vreodată ceva. Am avut o discuţie civilizată, în care mi-a spus că nu e vorba de nicio nemulţumire vizavi de tratamentul pe care l-a avut în PNL Timiş sau vizavi de mine, dar dânsul se regăseşte mai bine în acel proiect sau aşa i se pare în momentul de faţă”, a declarat Robu.

Robu aminteşte că PNL are primari pentru peste 85% din populaţia judeţului. În aceste condiţii, edilul timişorean crede că Partidul Liberal Reformator nu are nicio şansă să se impună în Timiş sau la nivel naţional. „Partidul lui Tăriceanu este născut ca anexă a PSD şi va dispărea foarte rapid de pe scena politică, repurtând un eşec de proporţii foarte curând, pentru că PSD se va lepăda de acest partid şi de cei ce dau viaţă acestui partid de îndată ce nu va mai avea nevoie de ei”, mai declară Robu.

Robu, despre reprimirea lui Ehegartner în PNL: „Instituţia cenuşei în cap funcţionează”

Uşa PNL rămâne pe jumătate deschisă pentru liberalii care au trecut alături de Tăriceanu, inclusiv pentru Ehegartner. Totuşi, acest lucru rămâne valabil doar pentru cei care nu fac rău PNL. „Instituţia cenuşei în cap funcţionează pe toată planeta. Nu pot să mă pronunţ eu acum ce s-ar întâmpla. În orice caz, nici în Timiş, nici în altă parte, nu vor fi primiţi oameni care au făcut rău PNL-ului în mod voit mai sus de un anumit prag al răului acceptat”, a explicat Robu.

Comentarii

comentarii