Acasă Actualitate Nicolae Robu, rectorul Politehnicii: “Vom plăti imediat salariile anagajaţilor”

Nicolae Robu, rectorul Politehnicii: “Vom plăti imediat salariile anagajaţilor”

396
DISTRIBUIȚI

Nicolae RobuSalariile celor care lucrează la Universitatea Politehnica Timişoara s-au aflat zilele acestea în impas. Banii de la Ministerul Educaţiei nu au venit iar oamenii au rămas cu cardurile goale, aşteptând în zadar plata muncii lor. Iar atunci când ai rate şi datorii această aşteptare nu e deloc confortabilă, ba din contră. În aceste zile îînsă, banii vor veni. “Am confirmarea că în urma demersurilor pe care le-am făcut foarte insistent la Ministerul Educaţiei, de săptămâna trecută, astăzi (n.r. vineri) au fost viraţi banii pentru finanţarea de bază pe luna mai. S-au virat 80 la sută din aceşti bani. Avem o rezervă de venituri proprii extrabugetare astfel încât vom plăti imediat salariile anagajaţilor”, spune rectorul Politehnicii Nicolae Robu, senator PNL de Timiş.

Dependentă de finanţarea de la minister
Robu mai spune că că Politehnica este o universitate dependentă de banii de la minister, neavând aşa de mulţi studenţi cu taxă cum au alte instituţii de învăţământ superior. “Politehnica este o universitate care are doar 10 la sută studenţi cu taxă şi ca atare este dependentă de finanţarea de la minister. Urmează pe circuitul bancar şi cît de curând banii vor fi încasaţi de oameni”, mai spune Robu.

“Este deja prea de tot”
Rectorul Politehnicii afirmă că nu şi-a închipuit că se poate întâmpla aşa ceva, ca oamenii să nu-şi primească salariile pe care le merită. “Eu sunt în legătură cu colegii. Personalul auxiliar, tinere cadre didactice, au avut extrem de mult de suferit, aceste categorii chiar trăiesc de pe un salariu pe altul. Unii au rate, alţii au avut împrumuturi la prieteni. Este extrem de neplăcut să trăiască ceea ce s-a ajuns a se trăi în mediul universitar românesc. Eu nu mi-am închipuit că în România se mai poate ajunge la neplata salariilor într-o universitate. Nu mai vin banii pentru reparaţii, dar să ajjungem ca nici măcar salariile să nu le plătim este deja prea de tot. Explicaţia nu poate sta decât în incompetenţa crasă a acestui guvern”, spune Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii