Acasă Administraţie Nicolae Robu recunoaște că nu au fost bani pentru plata facturilor de...

Nicolae Robu recunoaște că nu au fost bani pentru plata facturilor de gaz către E.ON. Furnizorul de gaze naturale este invitat de primar ”să intre într-un joc pentru recuperarea banilor”

1443
DISTRIBUIȚI

Pentru actualul primar al Timişoarei, situaţia ingrată în care administraţia condusă de el, mai precis societatea de termoficare a oraşului a fost obligată la plata unor sume imense către furnizorul de gaze naturale, reprezintă doar un joc. De asemenea, el bănuie situaţia ca fiind una cu iz eletoral, dar speră că nu e aşa.

Justiţia a obligat societatea Colterm să plătească în conturile celor de la E.ON suma de nu mai puţin 6,7 milioane de lei, reprezentând penalităţi de întârziere pentru neplata la timp a facturilor pentru gazele naturale furnizate de aceştia şi folosită de cei de la societatea de termoficare.

Primarul Timişoarei s-a resemnat cu ideea, o acceptă, dar acum speră că cei de la E.ON să intre în ceea ce Robu numeşte „un joc”

„Situaţia e aşa cum este, nu era de unde să se plătească decât cât s-a plătit. Cei de la E.ON ar fi trebuit să înţeleagă situaţia şi au şi înţeles multă vreme. Ori facem un joc din care câştigă  ambele părţi, şi E.ON şi Colterm, şi astfel câştigă Timişoara, fie pierd ambele, aici nu există a treia cale. Dacă Colterm intră în insolvenţă, fie în faliment, la fel ca şi alte societăţi de termoficare, din Oradea, Bacău, Arad, din toată ţara. E.ON cum îşi recuperează banii? Vinde cazanele din Colterm sau coşurile alea, ce valorifică, că rămâne în pagubă! Trebuie să se înţeleagă că au fost datori uriaşe, că au fost şi datorii către stat, o parte mare au fost stinse, în o vreme mergeam chiar pe plus. Acum iar nu mai putem să acoperim costurile, preţurile au crescut la gaz, la cărbune, la apă”, a subliniat primarul actual.

Desigurm el nu a ratat ocazia să amintească faptul că, de fapt, el a făcut bine, din punct de vedere al preţurilor, la Colterm.

„Cică aţi promis că reduceţi preţurile la gigacalorie… Păi prin faptul că am menţinut constant preţul nu e o reducere? Ar fi fost preţurile mai mult decât de duble, dacă aş fi urmat creşterilie ingredientelor din cost. Dar ca să nu îi încarc pe timişoreni, am decis să subvenţionăm şi să menţinem preţul”, a mai subliniat Robu.

Confruntat cu perspectiva alegerilor locale şi, deci, a confirmării sau nu pe funcţie, edilul-şef al Timişoarei vede chiar un posibil iz politic în toată această distracţie cu procesul cu E.ON

„Vor fi discuţii cu cei de la E.ON, sper că nu e aşa… În fine, nu mai zic nimic, suntem în an electoral, sper să nu aibă iz electoral această situaţie” a încheiat Robu.

Comentarii

comentarii