Acasă Administraţie Nicolae Robu recunoaște: „Până acum, nu ne-am preocupat de promovarea orașului, chiar...

Nicolae Robu recunoaște: „Până acum, nu ne-am preocupat de promovarea orașului, chiar deloc”

DISTRIBUIȚI

Robu s-a arătat mulțumit de felul în care s-a prezentat Timișoara la târgul turistic de la Viena. „Standul nostru se bucură de interes. Se face o foarte bună promovare a Timișoarei, atât ca oraș în sine, cât și în postura sa de viitoare Capitală a Culturii în 2021”.

Primarul a prezentat și publicul pe care îl așteaptă în 2021 la Timișoara: „Trebuie să atragem turiști de pe întregul mapamond, nu doar limitat la nivelul Uniunii Europene. Contăm pe o prezență masivă, semnificativă în orice caz, a turiștilor asiatici, care sunt bine-cunoscuți ca amatori de turism. Au vădit interes pentru Timișoara, prin contactele pe care le-am avut, fie în China, fie în Coreea, fie în Vietnam, în Japonia”.

„Vom fi anul acesta mult mai preocupați de promovarea orașului, în postura sa de viitoare Capitală Europeană a Culturii. Până acum, de fapt, noi nu ne-am preocupat de promovarea orașului, chiar deloc. Mereu, eu am considerat că este suficient să se vadă ce se întâmplă în oraș. Realizările sunt o promovare în sine a orașului nostru”.

Nu cu mult înainte, Robu a prezentat și proiectele „de anvergură” care au avansat. În primul rând, primarul a spus că s-a semnat contractul de reabilitare al clădirii din campusul „Nikolaus Lenau”, fostul corp al Colegiului „Ion Mincu”. Au fost alocați 180.700 de lei, fără TVA. Termenul este de 120 zile pentru punerea la punct a documentației, în două etape: DALI-ul și expertiza, în primul pas, și realizarea proiectului tehnic, după aceea.

Robu a mai amintit și că, în urma ședinței de Consiliu Local, se va da, în curând, și drumul la licitația pentru lucrările la complexul sportiv din Calea Lipovei. De asemenea, tot atunci, a mai spus Robu, au fost aprobate și studiile de fezabilitate pentru celelalte două, cele din Calea Buziașului și din Calea Șagului.

Comentarii

comentarii