Acasă Administraţie Nicolae Robu reia mitul “poliţistului local în civil” care supervizează rampele de...

Nicolae Robu reia mitul “poliţistului local în civil” care supervizează rampele de gunoi

DISTRIBUIȚI

Pentru că Timişoara continuă să se scufunde în mizerie, curăţenia stradală fiind făcută timid şi preferenţial, iar unii continuă să arunce deşeurile menajere sau casnice pe unde le pică bine, primarul Nicolae Robu scoate din nou “bau-bau”: vor fi plin de poliţişti locali care vor urmări rampele clandestine. Asta, în speranţa că nesimţiţii care aruncă gunoaiele pretutindeni se vor speria. Dar acelaşi anunţ l-a mai lansat edilul în urmă cu aproape două luni şi nimeni nu s-a speriat. Asta, pentru că poliţiştii locali în uniformă se dau cu segway-urile pe lângă primărie sau nici nu deschid geamurile maşinilor în care se plimbă decât dacă… aruncă vreun chiştoc de ţigară. 

“Vom pune poliţişti locali în civil să supravegheze zonele în care se obişnuieşte să se facă rampe ilegale de gunoaie şi o să aplicăm amenzi atâtea câte trebuie, până când o să înţeleagă toţi cetăţenii să respecte semenii şi să respecte oraşul. Sunt nenumărate situaţii în care astăzi se ridică gunoiul şi mâine e la loc. Ne-am bucura să ne ajute şi cetăţenii din zone care văd cine face aşa ceva. Din păcate, până acum n-am fost ajutaţi. Vom umple oraşul de camere video”, a spus Nicolae Robu.

Legat de faptul că în Timişoara s-ar fi făcut până acum curăţenie preferenţial, în centru şi pe bd. Sudului, Nicolae Robu a subliniat că “altcineva” locuieşte acolo, el locuind pe Mareşal Prezan.

“Eu nu locuiesc pe bd. Sudului, ci pe Mareşal Prezan. Nu ştiu dacă e aşa, primăria trebuie să convină cu operatorul de salubritate stradală asupra unui grafic de intervenţie. Eu cred că s-a intervenit în mult mai multe locuri din oraş. Este adevărat că nu s-a reuşit nici acum de către cei doi operatori (Brantner şi ADID, n.r.) să înlăture toată mizeria care s-a acumulat în perioada de mari disfuncţii de salubritate. Orice om de buna credinţă poate vedea că s-a lucrat, este incomparabil faţă de luna decembrie, dar încă e foarte mult de lucru. Aştept o mobilizare mai mare din partea celor doi operatori”, a afirmat Nicolae Robu.

El a mai precizat că marţi dimineaţa a discutat cu city managerul Robert Kristof să anunţe un grafic prin care li se va cere oamenilor să nu mai pună maşinile pe străzi între anumite ore, în parcările dintre blocuri, pentru ca firma de salubrizare stradală să poată interveni să facă curat şi la borduri.

Comentarii

comentarii