Acasă Actualitate Nicolae Robu „se bate” cu comentatorul Cristian Ţopescu

Nicolae Robu „se bate” cu comentatorul Cristian Ţopescu

2060
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei Nicolae Robu nu mai are nevoie de nicio prezentare când vine vorba despre ACS Poli, iar după partida de sâmbătă, când ai noştri au condus cu 4-0 în faţa campioanei feroviare de la Cluj – să recunoaştem că e o performanţă! – edilul este fascinat în faţa alb-violeţilor.

Primarul a reluat „din minte” filmul meciului, a relatat cu exactitate fiecare acţiune a bănăţenilor şi fiecare gol marcat, mai ceva decât ar fi făcut-o Cristian Ţopescu. 

Pentru că nu am câştigat oricum (scor final 4-3, pe când s-au trezit ardelenii a fost prea târziu), ci „de o manieră care va rămâne ca spectacol, tensiune creată, ca farmec, pentru tot campionatul nostru”, goluri senzaţionale, răstunare de situaţie în teren. 

Mai rar aşa ceva. Ei, au jucat şi clujenii campioni în ritmul mersului de tren. Cu întârziere.

Dar, primarul Nicolae Robu trece de la extaz la agonia sub-finanţării echipei de către comunitate şi agenţii economici.

„Partea tristă este că nu avem susţinere financiară pentru această echipă minunată. Fac încă o dată apel către toţi cei cărora le place să spună că sunt timişoreni, care trăiesc aici, în Timişoara doar o secvenţă din viaţa lor, să pună umărul Ajungem în situaţia în care, dacă comunitatea locală nu se implică, va trebui să dăm echipa pe mâna unui finanţator, care o fi el. Vrem asta? Eu n-aş vrea, pentru că, din 2012 până acum, deşi a fost extraordinar de greu, ne-am descurcat local şi am construit pas cu pas ceea ce avem acum. Inclusiv valoarea financiară a acestei construcţii este este una ridicată. Şi aşa de uşor se poate spulbera (…)”, a spus Robu, bătându-le, din nou, obrazul celor care au bani, dar refuză să ajute echipa ACS Poli.

El a mai spus că în sport se ajunge foarte greu la performanţă, dobândeşti valoare inclusiv pe piaţă, Timişoara a ajuns la această performanţă, dar dacă nu eşti atent, se spulberă tot.

„Timişoara a mai trecut o dată prin asta, când de la favorită la titlu, echipa noastră a fost retrogradată şi s-a desfiinţat. Acum suntem pe cu totul alte baze, echipa nu are nicio legătură cu echipa lui Marian Iancu, este un ong, nu face nimeni profit aici, totul este transparent şi este nefiresc să nu se implice comunitatea locală pentru a susţine o astfel de echipă”, a explicat Robu.

Din păcate, spune el, profitându-se de o legislaţie proastă şi de ambiguităţi legislative, cei care, în general, „pun contre proiectelor de bine pentru Timişoara, PSD”, au spus că nu dau bani la CLT şi nu au dat.

„Dacă nu se implică, vom ajunge rău sau ca să nu ajungem rău, facem un nou experiment, cu speranţa că acesta va fi unul reuşit. Dăm echipa cuiva şi o fi ce-o fi. Am făcut public că am avut discuţii cu patru potenţiali investitori. Nu am ce să fac, am venit cu tot conceptul acesta şi m-am zbătut cel mai mult ca să avem echipă şi astăzi, suntem pe locul 7 în clasament, dar până unde putem merge aşa? Avem o mână de oameni la conducerea clubului (…), se zbat, eu alături de ei, dar toate au o limită”, a detaliat Robu.

Comentarii

comentarii