Acasă Actualitate Nicolae Robu se laudă că i-a învins pe ”ticăloșii boicotori”, deși doar...

Nicolae Robu se laudă că i-a învins pe ”ticăloșii boicotori”, deși doar trei proiecte ale Timișoarei vor fi finanțate (parțial) în bugetul guvernului Orban

1509
DISTRIBUIȚI

”Toate obiectivele de maximă importanță pentru Timișoara au finanțare în bugetul liberal!”, a anunțat plin de mândrie liberală primarul Nicolae Robu. Toate obiectivele, adică doar trei: centura sud (unde există constructor de un an, dat nu s-a mișcat o piatră), racordul la autostrada A1 de pe drumul Aradului și autostrada Timișoara – Belgrad (promisă de pe vremea premierului Grindeanu).

”Și noi, liberalii, le vom face! Așa cum eu am făcut de 7 ani și jumătate, dar și înainte, ca Rector al UPT, tot ce mi-am propus, chiar dacă uneori am fost întârziat de tot felul de ticăloși boicotori, ajunși în funcții importante! Întârziat, dar NICIODATĂ oprit!

În bugetul CNAIR, gestionarul proiectului “Centura Sud”, susținut dintotdeauna de mine, cu toată energia, inclusiv prin organizarea unui miting în 2016, avem pt 2020:

I. 120.000.000 lei credite de angajament, cu structura:

(1) 85.714.000 lei -fonduri europene pt cheltuieli eligibile

(2) 15.126.000 lei -fonduri naționale pt cheltuieli eligibile

(3) 19.160.000 lei -fonduri naționale pt cheltuieli neeligibile

II. 40.555.000 lei credite bugetare, cu structura:

(1) 28.975.000 lei -fonduri europene pt cheltuieli eligibile

(2) 5.113.000 lei -fonduri naționale pt cheltuieli eligibile

(3) 6.467.000 lei -fonduri naționale pt cheltuieli neeligibile

Deci, GHINION, pt cei ce sperau că centura este neglijată de Guvernul PNL. Iată că nu a fost!

Cum nu a fost neglijat nici noul racord la autostrada A1, de la bifurcația Arad-Sânandrei, obiectiv în care doar eu și șeful de proiect de la Search Corporation am continuat să credem și când toți îi erau potrivnici, după cum acesta a și afirmat la un moment.

Și cum nu a fost neglijată nici autostrada Timișoara – Beograd, care a primit și ea bani, pt studiul de fezabilitate!

Iată: 3 obiective majore din 3, discutate de mine ca Primar al Timișoarei și totodată Președinte PNL Timiș cu Prim-ministrul României și totodată Președintele PNL au primit finanțare și își vor putea urma cursul! Iar dacă acesta va fi fără poticneli, fondurile alocate vor fi suplimentate cu ocazia rectificărilor bugetare ce vor avea loc pe parcursul anului! Așa am discutat cu dl Prim-ministru Ludovic Orban, ca oameni raționali ce suntem amândoi!

Am încredere că Prim-ministrul va onora și nevoile proiectului NAȚIONAL Timișoara Capitală Culturală Europeană, așa cum mi-a promis, din fondul de rezervă la dispoziția sa. Și asta, cât de curând!”, este mesajul plin de mândrie și laudă de sine a lui Nicolae Robu.

Primarul și președintele PNL Timiș nu spune nimic despre celelalte proiecte pe care le considera până acum prioritare și pentru finanțarea cărora au luptat, cu amendamente la legea bugetului, parlamentarii PSD de Timiș: Sala Polivalentă Timişoara, Stadionul Dan Păltinişanu Timişoara, Institutul Regional de Oncologie Timişoara, finalizarea construcției şi dotarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timişoara.

Din ultimul amendament depus de parlamentarii PSD Timiș, care prevedea suplimentarea cu 5.000.000 lei a alocării bugetare pentru proiectul național Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, a rămas doar promisiunea lui Orban și a lui Robu de bani din ”fondul de rezervă”.

În fapt nici măcar Centura Sud nu are finanțare, banii prinși în bugetul din 2020 provenind din credite de angajament, sume destinate angajării de cheltuieli multianuale, respectiv efectuarea de plăți în exercițiile bugetare din anii viitori.

Comentarii

comentarii