Acasă Actualitate Nicolae Robu şi-a dat seama că timişorenii iubesc cărţile mai mult decât...

Nicolae Robu şi-a dat seama că timişorenii iubesc cărţile mai mult decât fotbalul şi oferă Piaţa Libertăţii Caravanei Gaudeamus

1027
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu, mare iubitor de fotbal şi de concerte muzicale mediocre dar zgomotoase, a aflat că timişorenii iubesc mai mult lectura decât balonul rotund şi că suspendarea Caravanei Gaudeamus, pe motiv că e aglomeraţie (la un act cu adevărat cultural) a fost o gafă. Dincolo de explicaţiile edilului că sunt şantiere edilitare de modernizări etc, pentru trei zile se putea găsi spaţiu cât pentru un cort cu carte, aşa cum este această mult aşteptată caravană Gaudeamus.

Anul acesta, primăria le-a dat un spaţiu excelent, Piaţa Libertăţii, unde timişorenii speră să se împământenească adresa culturii de calitate.

“Caravana Gaudeamus revine la Timişoara! În plin an Centenar, Caravana Gaudeamus revine la Timişoara pentru ediţia cu numărul 10! 100 de ani ai României, 90 de ani de Radio România şi revenirea în viitoarea Capitală Culturală Europeană 2021, sunt, fiecare în sine, un motiv de sărbătoare. Aşadar, Radio România vă aşteaptă între 13 şi 17 iunie, în Piaţa Libertăţii, la un adevărat festin literar, pe măsura momentelor istorice pe care le aniversăm în acest an.

Sărbătoarea cărţii, reluata la cererea publicului timişorean, este organizată de Radio România, prin Echipa Gaudeamus şi Radio Timişoara, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara, şi vă aşteaptă peste câteva zile cu o oferta de nerefuzat: Cele mai prestigioase edituri din România; Numărul mare al participanţilor şi varietatea domeniilor editoriale abordate sunt garanţia pentru o ofertă bogată şi variată, pentru toate gusturile, vârstele şi preocupările. Importante reduceri de preţuri, inclusiv pentru titluri recente, pachete promoţionale şi serii de autor. Standul Centenar România, cu o bogată selecţie de volume dedicate acestui moment istoric, care pot fi studiate aici şi achiziţionate de la standurile participanţilor. Tombola  Gaudeamus, cu premii extrem de atractive – două tablete şi un  laptop oferite de  IndECO Grup. Concursul „Lectura la doi paşi”, adresat liceenilor şi organizat de Radio România Timişoara, reprezentând etapa zonală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”. Campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă”, prin intermediul căreia volumele donate la târg de către vizitatori ajung prin intermediul Radio România în biblioteci publice din această zona a ţării”, anunţă organizatorii.

Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, 13 iunie, la ora 12.00.

Programul de  vizitare, adaptat zilelor lungi de vară, este următorul: miercuri – vineri, între orele 11.00 şi 21.00; sâmbăta, între orele 10.00  şi 21.00 şi duminică între  orele 10.00 şi 18.00. Intrarea este liberă.

Comentarii

comentarii