Acasă Politica Nicolae Robu, singurul președinte de partid care se plânge că statul dă...

Nicolae Robu, singurul președinte de partid care se plânge că statul dă prea mulţi bani partidelor politice

608
DISTRIBUIȚI

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, se plânge că de la bugetul de stat se duc lunar câte 12 milioane de lei pentru finanţarea partidelor politice, ceea ce înseamnă 256 de milioane de lei pe an, sumă care ar putea fi folosită în scopul dezvoltării comunităţilor locale.

El susţine că filiala pe care o conduce s-a descurcat întotdeauna foarte bine şi cu bani puţini, pe vremea când  partidele nu primeau atâţia bani de la stat.

“Eu am intrat în politică în 2008 şi am trăit cu bani foarte puţini de la buget, pentru că noi aici nu primeam nimic de la Bucureşti, ci doar dădeam permanent. Este adevărat că s-au cumulat nişte datorii de campanii electorale pe vremea când erau campanii foarte costisitoare pentru că se mergea pe multă publicitate electorală, care costau.

Să zicem că era bine dacă ar fi fost mai mult ajutor de la bugetul de stat pentru a duce campaniile electorale aşa cum se desfăşurau ele atunci, dar personal cred că nici atunci nu trebuia. Fiecare partid trebuie să-şi arate forţa şi prin capacitatea de a  strânge el bani. Dacă comunitatea te apreciază, atunci te şi sprijină legal, transparent şi asumat. Filiala Timiş a PNL aşa a funcţionat de când o conduc eu, din 2009.

Acum sunt sume foarte mari. 256 de milioane de lei pe an daţi partidelor de la bugetul de stat. Să nu se înţeleagă greşit:  partidele sunt fundamentul democraţiei (…). PSD primeşte peste 12 milioane de lei pe lună, PNL 5,5 mil, USR 1,6, ALDE 1,2 şi PMP 800 de mii de lei. Peste 21 milioane de lei lunar. Nu mi se pare corect şi cred că la jumătate s-ar putea reduce această finanţare. Viaţa partidelor ar putea să se desfăşoare în condiţii bune şi raţionale, pentru că sunt multe lucruri de făcut.

Noi adoptăm marţi bugetul şi este foarte greu pentru că avem 314 obiective de investiţie şi nu vrem să renunţăm la niciunul, pentru că toate trebuie făcute pentru Timişoara şi se duc banii pe cheltuieli de funcţionare care decurg din legislaţia actuală.

(…) Nu ne rămân nici pe departe banii pe care ni-i dorim pentru dezvoltare, pentru că eu rămân în continuare adeptul dezvoltării în forţă a oraşului. Noroc că ne-am dovedit capacitatea de a general proiecte pe fonduri europene la un nivel care ne clasează la locul întâi pe ţară cu totalul celor 480 de milioane de euro al celor 65 de proiecte depuse. Suntem realişti, nu va fi finanţare pentru toate, dar nu cum spun nişte minţi de mult rătăcite, că noi nu ştim să scriem proiectele”, a explicat Nicolae Robu în conferinţa de presă de vineri, de la partid.

Comentarii

comentarii