Acasă Actualitate Nicolae Robu speră ca firma austriacă să înceapă curăţenia stradală de săptămâna...

Nicolae Robu speră ca firma austriacă să înceapă curăţenia stradală de săptămâna viitoare

DISTRIBUIȚI

După luni de zile în care gunoaiele au inundat străzile Timişoarei, cetăţenii aşteaptă să vadă la lucru noua firmă care a câştigat licitaţia pentru serviciul de salubrizare, SC Bartner Servicii Ecologice SRL. Deocamdată, prezenţa utilajelor este timidă în oraş, dar edilul continuă să fie optimist şi să vadă la lucru echipele încă de săptămâna viitoare. Altfel, situaţia ar fi dramatică pentru toată lumea.

“Totul a fost transparent, pe SEAP (licitaţia pentru serviciile de salubrizare, n.r.). CLT va vota azi contractul. Eu sper că de săptămâna viitoare să înceapă curăţenia. Vine primăvara, sunt foarte multe lucruri de făcut, trebuie să se intervină. Horticultura are de lucru pe spaţiile verzi şi nu mai poate sta concentrată pe curăţenia stradală. A fost o situaţie conjuncturală când nu a fost nimeni la licitaţie. Am înţeles că firma austriacă, cea care a câştigat licitaţia, este foarte serioasă şi că se vor mobiliza rapid, vor aduce utilajele, am înţeles că au şi fost văzute utilaje pe străzile Timişoarei.

Nu ştiu cum procedează ei (pentru a ajunge cu toate utilajele necesare în Timişoara, n.r.), dar în general firmele serioase presupun că au relaţii, se mobilizează. Am încredere, pentru că am numai referinţe bune”, a spus primarul Nicolae Robu în conferinţa de presă de marţi.

O mare problemă ar fi pentru oraş dacă în plenul de marţi, consilierii nu ar vota favorabil varianta finală a Caietului de sarcini, ceea ce ar presupune întârzieri.

“Aşa cere legea. Când dai drumul la o licitaţie cu un Caiet de sarcini, pot apărea clarificări. În perioada clarificărilor se pot schimba anumite lucruri şi acestea trebuie să se regăsească în contractul final. Deci nu se schimbă acum nimic din condiţiile după care s-a desfăşurat licitaţia. Se schimbă faţă de condiţiile de start, nu după condiţiile după care s-a desfăşurat (licitaţia, n.r.). Nu ştiu ce clarificări au fost, în general nu sunt lucruri semnificative, dar va trebui explicat. Toate astea sunt chestiuni transparente, evident că totul a fost pe SEAP”, a explicat edilul.

Timişoara are peste 1.200 de străzi, alei, trotuare, parcări, zone pietonale, malurile Canalului Bega de aproape 10 km şi rigolele care aşteaptă să fie curăţate de firma austriacă. În zona centrală şi pe pietonale, curăţenia se va face inclusiv în week-end-uri. Contractul este încheiat pe 4 ani, la suma de peste 18 milioane de euro cu TVA inclus.

Firma va trebui inclusiv să spele carosabilul şi trotuarele şi totul să rămână impecabil în urma lor. Zilnic. Iar gunoaiele adunate trebuie apoi transportate la Staţia de sortare deşeuri din Timişoara sau la deponeul de la Ghizela, după caz.

Firma are multe de făcut, iar dacă nu îşi onorează obligaţiile contractuale, i se pot aplica sancţiuni, inclusiv penalităţi, iar dacă trei luni se va menţine situaţia, se poate rezilia contractul. Ceea ce ar presupune organizarea unei noi licitaţii şi repetarea mizeriei care a inundat oraşul în ultimele luni.

Comentarii

comentarii