Acasă Politica Nicolae Robu susține că nu se teme de potenţialii contracandidaţi la Primăria...

Nicolae Robu susține că nu se teme de potenţialii contracandidaţi la Primăria Timișoara

934
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu afirmă că nu se teme de posibilii contracandidaţi la Primărie, în alegerile din 2020, primele nume apărute în spaţiul public fiind Marius Craina (PSD), Adrian Orza (din partea ALDE) şi Roxana Iliescu (Pro România).

Edilul a citit în conferinţa de presă un text pe care l-a postat pe facebook în 16 aprilie 2011, când încă nu decisese să intre în campania pentru primărie.

“Iată ce-mi aduce aminte facebook în această dimineaţă – o postare de fix acum 8 ani. Atunci am postat pe facebook: Ştiu că au fost aşteptări mari ale colegilor ca eu să-mi anunţ candidatura de primar al Timişoarei. Nu am făcut-o. Pentru că îmi este foarte greu să iau hotărârea de a renunţa la cariera mea academică la vârsta pe care o am. Şi nicidecum pentru că mi-ar fi frică de eşec. Dimpotrivă! FRICĂ MI-E DE VICTORIE! Pentru că doar victoria mi-ar schimba viaţa! La eşec, aş continua să trăiesc ca acum – şi, personal, TRĂIESC BINE!”, a citit primarul.

Nicolae Robu a explicat că el îşi face datoria faţă de conştiinţa sa şi că se bucură când pe stradă vede recunoştinţa oamenilor, care este la o scară foarte înaltă.

“E dreptul oricui să candideze. Eu nu am avut niciodată campanii axate pe contracandidaţii mei. Dimpotrivă, nici nu le-am pomenit numele. Dacă mă întrebaţi pe cine am avut contracandidaţi în 2016 nu cred că ştiu mai mult de

vreo trei dintre cei 11 care au fost înscrişi”, a afirmat Nicolae Robu.

Întrebat de presă cum ar putea arăta un contracandidat al său, edilul a răspuns: “Ca primar, nu mă frământă. Timişorenii ştiu mai bine şi cred că majoritatea dintre ei nu se frământă prea mult să găsească portretul unui nou contracandidat pentru mine, pentru că s-au dovedit mulţumiţi de mine. Nimic nu e perfect pe lumea asta, avem şi noi momente când lucrurile nu ies aşa cum ne dorim, dar timişorenii apreciază un lucru, că oraşul s-a schimbat enorm în bine, cinstea, corectitudinea şi dăruirea până la graniţa cu sacrificiul.

Oamenii înţeleg că atunci când din diverse motive lucrurile nu sunt aşa cum ne dorim şi eu şi ei, am fost în consonanţă în general între ceea ce-mi doresc eu şi cetăţenii.

Greutăţile cu care ne confruntăm nu i se datorează primarului că nu ar şti să exercite această funcţie, ci cu totul altor cauze. (…).

S-a aruncat cu noroi în mine şi în colegii meu din primărie că PMT nu are proiecte pentru depunere pe fonduri europene. Iată, am depus proiecte de 480 de milioane de euro! (…).

Pentru astfel de funcţie, trebuie să fii tare. Dacă nu eşti tare, stai acasă! Eu sunt un tip tare şi pot duce mai multe nedreptăţi, prin calomniere şi altele, dar le-am dus şi pot să le duc în continuare. Devin încrâncenat când sunt chemat în lupte”, a spus Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii