Acasă Administraţie Nicolae Robu vrea regionalizarea României, pentru a fi desființat Consiliul Județean Timiș

Nicolae Robu vrea regionalizarea României, pentru a fi desființat Consiliul Județean Timiș

319
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu primar 07Primarul Nicolae Robu este decis de mai mult timp să reabiliteze Castelul Huniade, care găzduieşte Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, pentru că CJT „nu este capabil să o facă”, de un deceniu.

„Am cerut CJT, şi cer şi acum ce am cerut oficial, să ne transfere la PMT obiectivele extrem de importante pentru Timişoara şi pentru judeţ, pe care se dovedeşte incapabil să le gestioneze, respectiv, să le realizeze. Ce vrea CJT să-şi mai pună în sarcină alte lucruri, de ce doreşte? Numai pentru că nu este în stare să administreze nici puţinul pe care-l are acum. Ce este în stare să facă CJT? Ce a fost în stare să facă? Să luăm 4 ani de mandat al meu, ce am făcut eu şi să comparăm să vedem ce a făcut CJT.
Muzeul Naţional al Banatului. Câţi ani să mai stea la CJT tot cu schelele pe el? Ba se pun, ba se iau schelele de pe el, dar lucrările nu avansează. Nu este cazul să avem un muzeu funcţional? Nu e păcat de această clădire superbă, una dintre clădirile emblematice ale oraşului, să stea de peste 10 ani în reabilitare, să fie progresul extrem de redus?
Nu avem nevoie, oare, noi timişorenii, de un racord mai bun la autostradă? Este vorba de 16 km de drum. Eu nu am cerut să ni se dea drumul de la graniţa Timişoarei cu Dumbrăviţa până la autostradă pentru a-l repara, ci pentru a-l extinde la 4 benzi. Este inadmisibil aşa ceva”, a spus Nicolae Robu.
Pe de altă parte, primarul Timişoarei le recomandă celor de la CJT să nu se mai aventureze în realizări de proiecte/obiective prea mari, pentru că administraţiile judeţene … nu vor avea viaţă prea lungă.
„Veţi vedea că nici nu au viaţă foarte lungă cj-urile, pentru că într-o bună zi, se va trece la regionalizarea României şi prerogativele regionale vor fi, aşa cum este firesc, concentrate la acel nivel, iar prerogativele de la nivelul judeţelor, poate că vor fi păstrate şi cred că nici nu e rău să fie păstrate, dar vor fi şi mai mici decât cele de acum. Autonomie înseamnă prerogative cât mai multe, dar şi responsabilităţi, la nivelul unităţilor administrativ – teritoriale de tip comună, oraş şi municipiu. Nivelul următor va fi regiunea, cu, eventual, o sumă de prerogative care vor fi păstrate la nivelul a ceea ce este acum nivelul judeţ”, a prevăzut edilul Timşoarei.

 

Comentarii

comentarii