Acasă Administraţie Nicolae Robu vrea schimbarea ministrului Cuc de la Transporturi, pentru a se...

Nicolae Robu vrea schimbarea ministrului Cuc de la Transporturi, pentru a se face centura de sud

DISTRIBUIȚI

O singură dată a vorbit telefonic primarul Nicolae Robu cu ministrul Transporturilor Răzvan Cuc şi nu i-a plăcut. Mai mult, centura de Sud a municipiului nu s-a mişcat, oraşul este supraaglomerat, iar speranţele edilului vin dinspre noul guvern PNL, cu un nou ministru al Transporturilor, de la care are multe aşteptări.

“Aşteptăm schimbarea de guvern ca să facem şi mai cu spor Centura de Sud. Nu putem merge pe ideea interzicerii accesului în Timişoara a camioanelor, pentru că nu avem centură. Când o vom avea, nu vom mai permite acest trafic greu în oraş. Unii cetăţeni ecologişti spun că de ce permit accesul acestor maşini. În acest caz, nu că nu ar mai veni investitori, ci ar şi pleca. Am face praf economia pe o mare porţiune din zona de vest. S-ar pierde zeci, poate sute de mii locuri de muncă, iar firmele ar intra într-o criză de funcţionare şi faliment”, a afirmat primarul Nicolae Robu în conferinţa de presă de marţi.

Edilul a explicat că prioritatea este construirea centurii, după care se va interzice accesul maşinilor de mare tonaj în urbe.

“La centură se impune o schimbare la minister, pe cale de consecinţă şi mai jos (ierarhic, n.r.). E nevoie de o schimbare de persoană, nu mai cred de schimbare de atitudine. Pe Cuc l-am sunat o singură dată, aveam nevoie de ceva avize pentru poduri, nu am avut nicio reacţie. Aşa că am renunţat. (…). Este de lucru şi la pregătirea terenului pentru investiţie, pentru că actele sunt la minister. Este vorba de opt puncte de cercetare arheologică. Nu vezi niciun semnal, e indiferenţă totală acolo, la şantier”, a mai spus Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii