Acasă Actualitate Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, operat de urgenţă pe creier, la Timişoara

Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, operat de urgenţă pe creier, la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Liderul formaţiei Phoenix, compozitorul şi interpretul Nicu Covaci, în vârstă de 76 de ani, a fost operat de urgenţă pe creier, vineri, la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Potrivit medicilor, problemele de sănătate ale lui Nicu Covaci au apărut în urmă cu aproximativ două săptămâni, atunci când liderul trupei Phoenix a început să simtă că îi amorţeşte faţa. Apoi a început să îi fie afectată vederea. Atunci a hotărât să îşi facă un RMN, iar rezultatele indicau o problemă gravă.

Diagnosticul pus de specialiştii de la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Timişoara, conduşi de medicul Horia Pleş, a fost ”proces expansiv intracranian”. Apoi, printr-o intervenţie care a durat aproximativ 6 ore, a fost extirpată chirurgical o tumoră de pe creier, iar mostre din formaţiune au fost trimise la laborator. Analizele vor arăta dacă aceasta este de natură malignă sau benignă.

Operaţia a decurs bine, afirmă medicii, iar evoluţia stării de sănătate a lui Nicu Covaci este una bună.  

Acesta este încă intubat, pe secţia ATI a Spitalului Judeţean, însă, potrivit medicilor, ar putea fi detubat în următoarele ore.

UPDATE: Formația PHOENIX a oferit publicului primele informații despre starea de sănătate a lui Nicu Covaci, după ce acesta a suferit o intervenție pe creier.

„Salutare tuturor! Din ratiuni obiective si pentru a proteja starea lui Nicu, nu am oferit informatii despre situatia actualā.

Nicu a trecut cu succes (încā) un obstacol major! A suferit o interventie chirurgicalā delicatā, încheiatā cu bine!

Prezentām multumiri echipei medicale si tuturor prietenilor ce-au fost aproape în aceste momente determinante!

Lui îi urām un sincer:-Hai, înapoi pe scenā!”, a transmis PHOENIX.

Comentarii

comentarii