Acasă Politica Niculae Mircovici: „Dacă eu nu aş fi fost bulgar, eram în partidul...

Niculae Mircovici: „Dacă eu nu aş fi fost bulgar, eram în partidul condus de Frunzăverde – oricare ar fi fost el – şi dacă pleca Frunzăverde plecam şi eu după el”

429
DISTRIBUIȚI

Plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL spre PNL a cutremurat serios partidul portocaliu. Cu acesta mai pleacă şi alţi oameni din PDL, fie ei primari sau parlamentari. Niculae Mircovici, deputat al Uniunii Bulgare din Banat România, a colaborat cu Frunzăverde de-a lungul timpului şi spune că acesta este un veritabil om de dreapta. „În opinia mea, Sorin Furnzăverde este unul dintre cei mai reprezentativi, poate chiar cel mai reprezentativ politician din PDL. Este un veritabil om de dreapta în tot ceea ce exprimă, dar în acelaşi timp este un om al dialogului şi chiar dacă ai o opinie de stânga nu poţi să-l consideri un duşman. L-am cunoscut de două ori ca ministru al Apărării, de două ori preşedinte de consiliu judeţean. Am lucrat în mod direct cu el. A avut întotdeauna apetenţă spre rezolvarea problemelor şi nu spre blocarea lor. Este şi motivul pentru care e un tip popular, nu în sensul politic, ci în sensul social”, a declarat Mircovici.

„În discuţiile pe care le-am avut şi cu alte ocazii a avut multe nemulţumiri”

„Frunzăverde e un tip care niciodată nu rămâne neinformat pe domneiul lui de activitate. Şi asta stimulează oamenii în general. În discuţiile pe care le-am avut şi cu alte ocazii a avut multe nemulţumiri. Eu cred că ar fi putut câştiga preşedinţia consiliului judeţean şi de la PDL. Putea să nu plece deloc sau dacă dorea să plece trebuia să plece acum – înainte de alegerile locale. Cred că această trecere a altora, în afară de Frunzăverde, nu este legată de o opoziţie ostilă faţă de PDL, ci în primul rând de legătura asta extrem de serioasă care există cu Frunzăverde ca om politic. O fidelitate faţă de el. Dacă eu nu aş fi fost bulgar eram în partiidul condus de Frunzăverde – oricare ar fi fost el – şi dacă pleca Frunzăverde plecam şi eu după el”, spune Mircovici.

Comentarii

comentarii