Acasă Actualitate Niculae Mircovici, deputat UBBR: „Elementul principal care a scos lumea în stradă...

Niculae Mircovici, deputat UBBR: „Elementul principal care a scos lumea în stradă a fost aroganţa cumplită a puterii”

DISTRIBUIȚI

Deputatul Uniunii Bulgare din Banat România (UBBR), Niculae Mircovici, membru în comisia de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din parlament, crede că nu foamea a scos oamenii în stradă în toată ţara, ci aroganţa cumplită a puterii. Au trecut deja 12 zile de când oamenii sunt în stradă şi cer demisia guvernului Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu. „Ceea ce se întâmplă în stradă în momentul de faţă nu este determinat de condiţiile materiale. Nu foamea şi sărăcia sunt elementele principale.  Elementul principal, după părerea noastră, care a scos lumea în stradă, a fost aroganţa cumplită a puterii. Aici am spus că nu mai putem fi ciuca bătăilor, o anexă a puterii care duce la aroganţă. Faptul că s-a ajuns la o asemenea aroganţă, la incompetenţă, la numirea unor oameni care nu aveau ce căuta nici măcar ca imagine se datorează în primul rând liniştii populare, se datorează indiferenţei cu care oamenii au privit ceea ce se întâmplă în România”, e de părere deputatul din Timiş.

„Voi fi alături de protestele din stradă şi de revoluţionarii timişoreni”

Deputatul UBBR spune că soluţia nu e ca toată clasa politică să fie dată jos, democraţia reprezentând tocmai faptul că într-o anumită ţară există mai multe partide politice… „Grupul parlamentar al minorităţilor nu poate fi de acord cu faptul că piaţa nu mai vrea oameni politici de nici un fel. Acum, când vin şi spun că toată clasa politică trebuie dată jos îndeamnă spre dictatură. Noi nu putem sprijini o guvernare doar de dragul stabilităţii politice a ţării”, declară Niculae Mircovici.

Deputatul bulgar spune că grupul minorităţilor nu ar avea nimic împotrivă în cazul în care s-ar pune un guvern de tehnocraţi care să pregătească alegerile. „Eu sunt bucuros că sunt protestele ăn stradă, din păcate sunt prea târziu. Cine se gândeşte că vine frigul şi îi bagă în casă trebuie să ştie că frigul va dura puţin. Voi fi alături de protestele din stradă şi de revoluţionarii timişoreni. Dacă astfel de lucruri vor continua, dacă nu se iau măsurile necesare, eu cred că următoarea mişcare din primăvară va fi mişcarea sindicală şi din învăţământ. Strada, dacă nu se iau măsurile înţelepte şi normale care sunt în momentul de faţă, vom ajunge la ieşirea în stradă a unor forţe care pot afecta sistemul”, spune Mircovici.

Comentarii

comentarii