Acasă Actualitate Nicuşor Ţîţu: “Direcţia Silvică Timiş nu a cheltuit bani publici pentru plata...

Nicuşor Ţîţu: “Direcţia Silvică Timiş nu a cheltuit bani publici pentru plata serviciilor juridice contractate”

DISTRIBUIȚI

Prefectul de Timiş Mircea Băcală a trimis un control la Direcţia Slivică în urmă cu ceva timp. Mai mult, acesta declara că în urma acestui control s-a descoperit că Direcţia Silvică Timiş avea angajată o firmă de avocatură care primea zeci de mii de euro pentru a-i reprezenta în procese, o sumă destul de consistentă. Contractul cu firma de avocatură a fost reziliat între timp însă. Prefectul de Timiş Mircea Băcală a relatat şi despre cazul Societăţii Anonime Nădrag, care solicita a i se retroceda 11.000 de hectare de pădure. Lucru care nu s-a întâmplat, deoarece Direcţia Silvică nu a fost de acord şi a atacat în instanţă, cerând clarificări în privinţa acestui caz.

Acţiuni de apărare a bunurilor statului

Direcţia Silvică Timiş vine cu unele precizări. “Direcţia Silvică Timiş funcţionează pe principiul gestiunii economice şi autofinanţării în conformitate cu HG nr. 229 din 16.03.2009, administrând pădurile statului şi acţionând pentru apărarea, conservarea şi dezvoltarea durabilă a fondului forestier proprietate publică a statului, ceea ce denotă că are îndatorirea prevăzută de lege, în virtutea obiectului de activitate, să întreprindă orice acţiune în justiţie pentru a apăra bunurile statului care îi sunt date în administrare”, transmite directorul coordonator al Direcţiei Silvice Timiş, ing. Nicuşor Ţîţu.

Contracte de prestări servicii juridice în scopul apărării patrimoniului proprietate publică a statului

De asemenea, legat de cazul retrocedării pădurii de la Nădrag, directorul coordonator al Direcţiei Silvice Timiş precizează: “În ceea ce priveşte retrocedarea suprafeţei de 11.144,4 ha pădure situată în zona Nădrag şi solicitată de către asociaţia «Societatea Anonimă Forestieră Nădrag», Comisia Judeţeană de Fond Funciar a emis hotărârea nr. 54/4/10.02.2009 prin care a invalidat retrocedarea acestei suprafeţe de pădure, după care a emis hotărârea nr. 54/5/17.05.2009, prin care a revocat hotărârea anterioară, validând retrocedarea. Cu privire la retrocedarea mai sus menţionată, având în vedere complexitatea cazului, a părerilor divergente în contextul unei suprafeţe foarte mari solicitate, Direcţia Silvică Timiş a încheiat cu o societate de avocatură contracte de prestări servicii juridice în scopul apărării patrimoniului proprietate publică a statului. Contractele au fost încheiate în luna mai 2008, plătindu-se până la data rezilierii acestora (2 iunie 2009) suma de 160.069 lei fără TVA. Direcţia Silvică Timiş nu a cheltuit bani publici pentru plata serviciilor juridice contractate”, a precizat Nicuşor Ţîţu.

Comentarii

comentarii