Acasă Stiri recomandate Directorul Direcţiei Patrimoniu, Nicuşor Miuţ – cercetat penal de DNA

Directorul Direcţiei Patrimoniu, Nicuşor Miuţ – cercetat penal de DNA

DISTRIBUIȚI

Directorul Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara, Nicuşor Miuţ, este cercetat penal de DNA. Procurorii îi impută lui Miuţ şi altor funcţionari din Primăria Timişoara faptul că ar fi prjudiciat bugetul local prin închirierea unui teren Clubului Heaven. Terenul pe care se află Clubul Heaven din Timişoara are o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi. Cu toate acestea, patronii acestui local plăteau o chirie  pentru o suprafaţa mult mai mică. Astfel, bugetul local ar fi fost prejudiciat cu câteva sute de mii de euro, în decursul anilor.

 Nicuşor Miuţ: "Nu este corect să fac declaraţii"

Contactat telefonic, Nicuşor Miuţ spune că i s-a adus la cunoştinţă, în cursul zilei de miercuri, 3 noiembrie, că este urmărit penal într-un dosar anchetat de DNA. "Mi s-a adus la cunoştină că s-a început urmărirea penală în dosarul în care eram cercetat. Nu este corect să fac declaraţii, pentru că procurorii trebuie să îşi facă treaba în acest caz. Pot să vă spun că voi coopera şi voi da declaraţii, ori de câte ori mi se va cere acest lucru. În momentul de faţă sunt în concediu medical,  pentru că am ceva probleme de sănătate", a declarat Nicuşor Miuţ.

Adrian Orza: "Eu nu sunt purtătorul de cuvânt al domnului Miuţ"

Unul dintre reprezentanţii marcanţi ai Primăriei Timişoara, viceprimarul Adrian Orza, nu a vrut să comenteze în nici un fel acest subiect. "Nu înţeleg de ce mă întrebaţi pe mine despre domnul Miuţ, pentru că eu nu sunt purtătorul lui de cuvânt, nu pot face comentarii pe marginea acestui caz. Cel mai bine ar fi să luaţi legătura cu cel care este inculpat", spune viceprimarul Adrian Orza.

200.000 de euro prejudiciu

Biroul de presă al DNA anunţă faptul că procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Timişoara efectuează acte de urmărire penală faţă de următoarele persoane: Miuţ Nicuşor, director al Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara şi faţă de Voicu Marius Valentin, Burdan Mihaela Luminiţa, Opra Petru, Roşca Octavian Aurel, Scutariu Cristina, angajaţi ai Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, în sarcina acestora reţinându-se infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. Din probele administrate până în acest moment, a reieşit că persoanele sus menţionate, cu ştiinţă, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu în vederea obţinerii, de către o societate comercială, a unor foloase de natură patrimonială, prin utilizarea unei suprafeţe de teren mai mari decât cea menţionată într-un contract de închiriere, cauzând în acest mod un prejudiciu de peste 200.000 de euro bugetului Primăriei Timişoara. Celor şase persoane învinuite li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu art. 6, alin. 3 Cod de Procedură Penală. Toate cele şase persoane beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Comentarii

comentarii