Acasă Cultura Nimic – o nouă premieră la Teatrul Maghiar Timișoara, la grădina de...

Nimic – o nouă premieră la Teatrul Maghiar Timișoara, la grădina de vară Arta, strada Văcărescu

630
DISTRIBUIȚI

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara propune spectatorilor o nouă premieră: spectacolul „Nimic”, în regia lui Balázs Attila, adaptare scenică de Orbán Enikö, după romanul omonim scris de Janne Teller.

Evenimentul va avea loc marți,  29 iunie 2021, de la ora 20, în grădina de vară a fostului cinematograf Arta, și îi va aduce în prim –plan pe cei mai tineri actori ai performantei trupe maghiare din Timișoara.

Romanul cu  același titlu al scriitoarei Janne Teller, apărut în anul 2000, a stârnit mari controverse, a fost chiar interzis, ca apoi să fie premiat și să devină lectură obligatorie în școli. Ce anume trebuie să conțină o scriere pentru a provoca într-o  asemenea măsură? Textul atinge întrebări fundamentale pentru  adolescenți,  despre negocierea viziunilor asupra lumii, chestionarea conceptelor morale și experimentarea propriei puteri și neputințe.

În cele din urmă, însă, toată lumea trebuie să răspundă la întrebarea: ce este important în viață?

Noua producție  a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara a fost o provocare atât pentru regizor, cât și pentru tinerii actori, iar rezultatul muncii lor are toate atuurile  unei experiențe teatrale remarcabile.

În distribuţie îi regăsim pe actorii Vadász Bernadett, Hegyi Kincső, Vajda Boróka, Czüvek Loránd, Lajter Márkó Ernesztó, Erdős Bálint, Barti Lehel András, Jancsó Előd, Lőrincz Rita. La realizarea spectacolului își mai aduc contribuţia Iuliana Vîlsan (scenografie și costume), Cári Tibor (muzica originală) și Dilmana Yordanova (vodeoproiecție).

Spectacolul se va desfășura cu respectarea normelor legale în vigoare cu privire la numărul de persoane care au acces în grădina de vară Arta. Următoarea reprezentație va avea loc în data de 30.06.2021, la ora 20, în același spațiu. Biletele sunt disponibile  la casieria teatrului sau online pe www.biletmaster.ro.

Toate spectacolele Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely”  sunt traduse în limba română – spune Odette Pârvulescu, secretar marketing.

 

Comentarii

comentarii