Acasă Economic Nis Petrol oferă burse private pentru studenți și masteranzi în parteneriat cu...

Nis Petrol oferă burse private pentru studenți și masteranzi în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara

322
DISTRIBUIȚI

NIS petrol-stagiu de practica

NIS Petrol, parte a NIS (Nafta Industrija Srbije), una dintre cele mai mari companii petroliere integrate pe verticală din sud-estul Europei, a lansat, în colaborare cu Universitatea de Vest din Timișoara, un amplu program de internship care le va permite studenților să efectueze practica în domeniul lor de studiu.

Programul este dedicat studenților și masteranzilor Departamentului de Geografie al Facultății de Chimie, Biologie, Geografie. Concret, în perioada stagiului de pregătire care se efectuează în cadrul Departamentului Geologie și Explorare, Divizia Explorare și Producţie a NIS Petrol, candidații selectați au posibilitatea să utilizeze aplicații specifice în geologie, să opereze baze de date GIS (Geographic Information System) și, în general, să capete abilitățile necesare pentru a avea acces mai uşor pe piața muncii. În cadrul programului, NIS Petrol SRL oferă burse private pentru trei studenți, timp de trei luni. Pe lângă aceştia, vor fi selectați și alți candidați care vor avea posibilitatea să efectueze stagiul de practică obligatoriu de o săptămână, în conformitate cu planul de învăţământ, în virtutea convenţiei-cadru semnate cu Universitatea de Vest.
„Avem nevoie de specialiști bine instruiți și este responsabilitatea comună a instituțiilor de învățământ de prestigiu și a companiilor de top să investească în pregătirea lor practică”, a declarat Mikhail Danilin, director executiv Upstream NIS Petrol. „Printre tinerii debutanți de astăzi, care vor avea ocazia să lucreze cu cei mai buni specialiști NIS Petrol, se găsesc, cu siguranță, talentele care se vor alătura echipei noastre peste puțin timp, pentru a menține și chiar îmbunătăți standardele ridicate de calitate pe care le avem în această companie.” Aceasta este prima generație de studenți și masteranzi aflați în stagiul de practică la NIS Petrol, compania intenționând să transforme programul în unul de tradiție.
NIS (Nafta Industrija Srbije) este una dintre cele mai mari companii petroliere integrate pe verticală din sud-estul Europei. Activităţile sale includ explorarea, producţia si procesarea petrolului şi a gazelor naturale, precum şi furnizarea unei game largi de produse petroliere. Gazprom Neft deţine 56,15% din capitalul social al NIS, în timp ce statul sârb deţine 29,88%. Compania are două rafinării – în Pančevo şi în Novi Sad, precum şi o unitate de producţie GPL (gaz petrolier lichefiat) în Elemir. NIS produce aproape 1,7 milioane de tone de petrol şi gaze naturale pe an. Reţeaua de retail a companiei cuprinde peste 500 de facilităţi: stații de distribuție carburanți şi o reţea de depozite petroliere în regiunea balcanilor. Pe lângă Serbia, NIS este prezentă şi în Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Ungaria şi România, Turkmenistan, Angola, Belgia și Rusia.

Comentarii

comentarii