Acasă Actualitate ”Noaptea, ca hoții”. Polițiști locali, la ordinul ”milițianului” Cojan, au luat...

”Noaptea, ca hoții”. Polițiști locali, la ordinul ”milițianului” Cojan, au luat bannerele electorale

4477
DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara stă pe un butoi de pulbere. Polițiștii s-au săturat de abuzurile directorului interimar Dorel Cojan și au început să-și strige disperarea în stradă. Bannerul din imagine a fost afișat de polițiști anti-Cojan, dat jos de cei pro. Una dintre ultimele abuzuri ale milițianului Cojan, făcut la ordinul șefului său, primarul Nicolae Robu, a ajuns subiect de revoltă publică. Este vorba de furtul a zeci bannere și corturi electorale ale PMP, împreună cu schelele pe care erau montate. 40 de corturi electorale, în valoare de 10.000 de euro, au dispărut peste noapte din Timișoara, orașul care are sute de camere video de supraveghere montate pe toate arterele principale. Furtul a avut loc în noaptea de 25 pe 26 august, înainte de începerea campanei electorale, la o zi după ce Dorel Cojan și Nicolae Robu au făcut o plimbare de seară prin zona centrală a Timișoarei,

PMP a depus plângeri la Poliţia Locală și la Poliția Timișoara, dar fără nici un rezultat. Vestitele camere de supraveghere nu au văzut nimic. Nici agenții aflați, teoretic, în patrulare.

Probleme este că nici nu aveau cum să vadă. Pentru că furtul a fost realizat chiar sub supravegherea polițiștilor locali, la ordinul primarului Robu, via directorului Cojan. Și, cum vorbele circulă cu viteză, polițiști locali cinstiți se revoltă împotriva abuzurilor la care sunt supuși zilnic și împotriva ilegalităților pe care trebuie să le facă la ordinul ”milițianului” care le este șef.

Ziua de Vest a intrat în posesia unei înregistrări audio în care participanții la acțiune povestesc faptele.

În Piața Victoriei, în zona centrală a Timișoarei, acțiunea ”anti PMP” a fost derulată de doi angajați ai SDM (societate a Primăriei Timișoara, sub supravegherea a doi polițiști locali în civil. Ca la orice furt banal, cei doi agenți au asigurat protecția muncitorilor față de autorități. Agentul care era de serviciu în zona centrală a fost pus la punct scurt de colegii ”în civil„, atunci când a întrebat ce se întâmplă: ”e ordin de la Cojan”. Și cum ordinul nu se discută, polițistul nu consemnat întâmplarea ciudată, de la ora 1,30, în raportul de activitate.

Operațiunea nu a fost surprinsă nici de camerele de supraveghere, care, oficial, erau oprite în acel moment. Există totuși martori oculari, dar preferă să rămână anonimi.

Președintele PMP Timiș, Cornel Sămărtinean, spunea după furtul materialelor electorale că speră că ”dispariția acestor banere nu are legătură cu Poliția Locală sau cu angajați ai Primăriei Timișoara sau ai companiilor aflate în subordinea Primăriei Timișoara”.

Bănuiala sa s-a adeverit. ”Înseamnă ca totul a fost orchestrat de Nicolae Robu, care, pe lângă faptul că (încă) este primarul orașului, este și candidat la alegerile locale, deci este și el competitor în competiția electorală. Ori prin implicarea în furtul acestor banere, în primul rând, este complice la fapte de natură penală, și în al doilea rând, și-a dezavantajat un competitor direct. Ori nu ai cum să și concurezi, dar să și stabilești regulile după care se concurează mai mult chiar să le schimbi după cum te avantajează pe tine mai mult”, spune Cornel Sămărtinean președintele PMP Timiș.

Ne raliem și noi cererii PMP Timiş ca Poliția Locală și Poliției Municipiului Timișoara să cerceteze urgent împrejurările în care au dispărut banerele și să tragă la răspundere vinovații.

Comentarii

comentarii