Acasă Actualitate Noi anchete de circulație pe autostrăzi și drumuri naționale, miercuri. Unde se...

Noi anchete de circulație pe autostrăzi și drumuri naționale, miercuri. Unde se vor desfășura cele din vestul țării

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 26 octombrie, se desfășoară a treia etapă a anchetelor origine-circulație pe autostrăzile și drumurile naționale din România. Acest studiu va fi realizat anonim, scopul său fiind de a constitui ca bază de date statistice. În vestul țării, anchetele vor avea loc în intervalele orare 8 – 12 și 14 – 18.

DRDP Timișoara anunță și unde vor fi amplasate posturile de recenzie:

📍 Jud. Arad: PCTF Vărșand și PCTF Turnu, PCTF Nădlac II (autostrada A1)

📍 Jud. Timiș: PCTF Cenad, PCTF Moravița, PCTF Jimbolia

📍 Jud. Caraș-Severin: PCTF Naidăș și DN 58B Bocșa

📍 Jud. Hunedoara: DN 66 Livadia

Recenzorii vor fi amplasați pe ambele sensuri de mers în punctele menționate. Echipaje mixte alcătuite din angajații CNAIR și polițiști (recenzori și agenți de circulație) îi vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în: originea plecării în cursă (ex.: Timișoara, Arad); destinația cursei (ex.: Belgrad, Budapesta); scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri); pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

Reprezentanții DRDP Timișoara îi liniștesc pe șoferi: „Nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Informațiile solicitate sunt complet anonime, în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor. Fiind vorba despre o acțiuni de interes public, rugăm conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus”.

Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare. Ultima etapă pentru desfășurarea studiului de circulație va fi în 2 noiembrie 2022, între aceleași ore.

Comentarii

comentarii