Acasă Actualitate Noi cazuri de pestă porcină în judeţul Timiş

Noi cazuri de pestă porcină în judeţul Timiş

DISTRIBUIȚI

Noi cazuri de pestă porcină în judeţul Timiş, în două gospodării, în comunele Şandra şi Dudeştii Vechi. În total urmează să fie sacrificaţi opt porci, aceasta după ce în urmă cu aproximativ două săptămâni a fost depistată pesta porcină la o fermă a companiei Smithfield, iar 39.000 de porci au fost atunci ucişi. 

”În data de  27.10.2022 a fost prelevată o probă  set organe de la un porc domestic mort provenit din exploataţia  de suine  din localitatea Şandra, judeţul Timiş. A fost recoltată şi  trimisă la Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş şi în urma examenelor efectuate, proba a fost pozitivă conform buletinului de analiză”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Timiş.

”În data de  27.10.2022 au fost prelevate  probe de sânge EDTA şi set organe de la porcine provenite dintr-o exploataţie nonprofesională din localitatea Dudeştii Vechi, judeţul Timiş.   Probele au fost trimise la  Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş şi în urma examenelor efectuate, acestea sunt pozitive conform buletinelor de analiză”, precizează sursa citată.

În urma rezultatelor analizelor, opt porci, dintre care 5 de la Şandra şi 3 de la Dudeştii Vechi, vor fi sacrificaţi.

Autorităţile au stabilit şi zonele de protecţie şi supraveghere în care nu se va permite circulaţia porcilor.

Zona de protecţie pentru Sandra (0-3 km):Sandra, Uihei; Zona de supraveghere (3-10 km) Biled, Varias, Pesac, Livrin, Bulgarus,  Lenauheim şi Iecea Mare.

Pentru Dudeştii Vechi Zona de protecţie: Dudeştii Vechi. Zona de supraveghere Cheglevici, Colonia Bulgară, Teremia Mică şi Nerau.

Comentarii

comentarii