Acasă Economic Noi contracte de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013

Noi contracte de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013

DISTRIBUIȚI

Joi, 9 iulie, a avut loc la sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş – Severin, ceremonia de semnare a contractelor de finanţare pentru următoarele proiecte: „Modernizare DJ 582, Văliug – Slatina Timiş, din judeţul Caraş – Severin”, „Reabilitarea şi modernizarea căminului pentru persoane vârstnice din Jimbolia” şi „Modernizare (Ranforsare) strada Republicii – Cimpa din oraşul Petrila” din cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013. Valoarea totală a proiectelor mai sus menţionate este de 146 milioane de lei, dintre care 110 milioane de lei reprezintă valoarea finanţării nerambursabile acordată de către Uniunea Europeană.
Proiectul „Modernizare DJ 582, Văliug – Slatina Timiş, din judeţul Caraş – Severin”, realizat de către Consiliul Judeţean Caraş – Severin, vizează acordarea de fonduri europene, prin intermediul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, pentru îmbunătăţirea gradului de accesibilitate a teritoriului judeţului Caraş – Severin. Sunt deasemenea vizate creşterea competitivităţii acestuia ca locaţie pentru afaceri, precum şi valorificarea potenţialului turistic al zonei Semenic. Astfel, prin implementarea proiectului se va contribui la creşterea rolului turismului în dezvoltarea Regiunii Vest. Valoarea totală a proiectului, depus în cadrul domeniului major de intervenţie 2.1 „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură” al POR 2007 – 2013, este de 121 milioane de lei.
Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea căminului pentru persoane vârstnice din Jimbolia”, depus de către Consiliul Local Jimbolia în parteneriat cu Căminul pentru persoane vârstnice Jimbolia, vizează îmbunătăţirea calităţii infrastructurii pentru serviciile sociale locale – în special a celor de îngrijire a persoanelor vârstnice, precum şi asigurarea accesului egal la serviciile sociale locale pentru toţi cetăţenii. Proiectul, cu o valoare totală de aproximativ 2 milioane de lei, şi cu o perioadă de implementare de 11 luni, a fost depus în cadrul domeniului major de intervenţie 3.2 – “Reabilitarea modernizarea dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale” al POR 2007 – 2013.
Proiectul „Modernizare (Ranforsare) strada Republicii – Cimpa din oraşul Petrila”, depus de către Consiliul Local Petrila în cadrul domeniului major de intervenţie 2.1 „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură” al POR 2007 – 2013, este în valoare totală de 23 milioane de lei. Acesta vizează modernizarea infrastructurii de transport din oraşul Petrila în vederea facilitării accesului cetăţenilor în zonă, aducându-şi contribuţia la protecţia mediului în oraş.
La ora actuală, în Regiunea Vest, au fost semnate 49 de contracte de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional, în valoare totală de 442 milioane de lei (103 milioane Euro). Încă 31 de proiecte în valoare totală de 430 milioane lei (100 milioane Euro) se află în diferite etape de verificare a îndeplinirii condiţiilor de finanţare prin intermediul POR 2007- 2013.

Comentarii

comentarii