Acasă Actualitate Noi controale la pizzeriile şi fast-food-urile din Complex

Noi controale la pizzeriile şi fast-food-urile din Complex

429
DISTRIBUIȚI

Direcţia de Sănătate Publică Timiş atenţionează timişorenii: evitaţi consumul de alimente din spaţii dezordonate şi murdare; evitaţi consumul de sosuri, creme, maioneze şi alte astfel de produse, mai ales pe timpul verii !
Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş, ai Direcţiei Sanitar Veterinare Timiş, ai Gărzii Financiare, Inspectoratului de Muncă şi DSP Timiş au continuat controalele şi la alte puncte de alimentaţie de tip fast-food şi la pizzeriile din Timişoara pentru a se evita eventualele îmbolnăviri, deoarece temperaturile devin tot mai mari şi există oricând pericolul toxiinfecţiilor alimentare. Principalele nereguli depistate au fost nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare, produse expirate (carne) şi lipsa certificatelor sanitar-veterinare.
Patronii fast-food-urilor din Complexul Sudenţesc care au băgat în spital zeci de persoane după ce au consumat shaorma cu câteva zile în urmă au fost invitaţi la sediul comisariatului cu actele fast-food-urilor şi pentru a plăti amenzile ce variază între 1.000 – 8.000 de lei.  Diagnosticul bolnavilor dat de medicii de la Spitalul “Victor Babeş” Timişoara a fost de enterocolită acută şi toxiinfecţie alimentară cu simptomatologie – stare generală alterată, febră, dureri abdominale, vărsături, scaune diareice apoase. Buletinele de analiză pentru probele prelevate din punctele de vânzare a alimentelor arată ca alimentele aveau o încărcătură mare de bacterii coliforme. Recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Timiş sunt: evitaţi consumul de alimente din spaţii dezordonate şi murdare; evitaţi consumul de sosuri, creme, maioneze şi alte astfel de produse, mai ales pe timpul verii; priviţi cu atenţie personalul  care vă serveşte; observaţi dacă spaţiul de unde luaţi alimente, de orice fel, este curat. Mare atenţie de unde consumaţi alimente. Spălaţi des mâinile cu apă şi săpun.
De asemenea, fiindcă este vară şi foarte cald, alte controale ale inspectorilor de la protecţia consumatorilor au vizat modul de respectare a prevederilor legale privind calitatea, etichetarea şi publicitatea, precum şi respectarea normelor de transport, depozitare şi comercializare a produselor de patiserie şi de cofetărie. Dintre abaterilor constatate amintim lipsa tuturor elementelor de identificare, privind producătorul, lista ingredientelor şi cantitatea netă din produse.  Timişorenii  sunt avertizaţi să nu cumpere produse de cofetarie şi de patiserie din locuri neautorizate. Comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi exista riscul să se achiziţioneze produse neconforme sau chiar nesigure care pot să afecteze sănătatea. Consumatorii să fie atenţi la eticheta produsului şi în special la termenul de valabilitate şi să sesizeze CJPC Timiş imediat  ce constată nereguli. Cristian Anton, directorul CJPC Timiş, a declarat că aceste controale inopinate vor continua mai ales pe toată perioada verii.

Comentarii

comentarii