Acasă Actualitate Noi explicaţii despre smog, date de Nicolae Robu, Străzile se spală doar...

Noi explicaţii despre smog, date de Nicolae Robu, Străzile se spală doar în preajma staţiilor care măsoară poluarea

811
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a încercat din nou să explice smogul din Timişoara. El a afirmat că a cerut firmei de Brantner să intensifice spălatul pe străzi. E adevărat, deocamdată se spală cu sârg doar în preajma staţiilor care măsoară poluarea.

“Le-am cerut să intensifice spălatul în întregul oraş. (…). Ceea ce se întâmplă acum se explică astfel, cum explică şi specialiştii: când este mult timp cald are loc fenomenul de inversare termică, care este valabilă pentru o regiune întreagă, nu doar pentru Timişoara. Atunci se întâmplă ca praful să nu se disperseze, ci se acumulează într-o zonă ca într-o căldare. Sunt permise 35 de depăşiri pe an a unei staţii. Noi suntem la două staţii cu 9 depăşiri, la una cu 8 şi la una cu 7 depăşiri. Când am venit eu primar erau 45 de depăşiri, iar prin măsurile pe care le-am luat să ajungem la 7,5 depăşiri pe an. Nu e corect faţă de oameni să îi panicăm. Dacă ar fi ceva periculos, Garda de mediu şi noi am fi fost primii care anunţam populaţia să ia măsuri. Dar nu e corect să exploatezi electoral acest fenomen, ci să fim loiali cetăţenilor. Sunt manifestări politicianiste”, a spus Nicolae Robu.

El a făcut apel din nou la populaţie să nu dea foc vegetaţiei şi a anunţat că se vor da amenzi între 3.000 – 6.000 de lei.

Comentarii

comentarii