Acas─â Actualitate Noi game de produse fitoterapeutice

Noi game de produse fitoterapeutice

540
DISTRIBUIȚI

Rodul colabor─ârii ├«ntre Institutul de ┼×tiin┼úe ale Vie┼úii ,,Aurel ArdeleanÔÇŁ al Universit─â╚Ťii de Vest ,,Vasile Goldi╚ÖÔÇŁ din Arad ┼či compania S.C. PlantExtrakt S.R.L.

Cu o activitate ┼čtin┼úific─â orientat─â spre cercetare, unde – prin contribu┼úii originale ├«n domeniul biologiei celulare, moleculare, al geobotanicii ┼či ecologiei restaurative – regretatul Pre┼čedinte, Rector Fondator, prof. univ. dr. Aurel Ardelean ┼či-a creat un nume respectat at├ót ├«n ┼úar─â c├ót ┼či ├«n str─âin─âtate. Activitatea sa a fost marcat─â ┼či de participarea cu lucr─âri ┼čtiin┼úifice prezentate la congrese, sesiuni ┼čtiin┼úifice, simpozioane ┼či o activitate publicistic─â laborioas─â.


Ast─âzi, Institutul de ┼×tiin┼úe ale Vie┼úii ,,Aurel ArdeleanÔÇŁ UVVG Arad, care cu onoare ├«i poart─â numele, contribuie ╚Öi la dezvoltarea ┼či diversificarea gamei de produse oferite de companii fitoterapeutice din Rom├ónia. ├Än acest portofoliu de colabor─âri se afl─â PlantExtrakt, o companie binecunoscut─â cu peste 20 de ani de experien╚Ť─â ├«n prelucrarea plantelor medicinale pentru realizarea de preparate fitoterapice, gemoterapice ┼či medicamente homeopatice. Compania produce ├«n jur de 650 de tipuri diferite de tincturi mam─â, din care doar 27 sunt comercializate ca atare pe pia╚Ť─â, restul fiind utilizate ca materie prim─â la fabricarea preparatelor homeopate. Altfel, compania a planificat deschiderea unei linii de produse fitoterapeutice de tincturi mam─â cu activitate terapeutic─â antioxidant─â ╚Öi antiinflamatoare ├«n patologii specifice de organ. PlantExtrakt de╚Ťine tehnologia complet─â de produc╚Ťie a acestor tincturi ╚Öi echipamente de caracterizare chimic─â, dar nu are capacitatea de a testa propriet─â╚Ťile biologice a acestor produse fitoterapeutice ├«n laboratoarele proprii.


Institutul de ┼×tiin┼úe ale Vie┼úii ,,Aurel ArdeleanÔÇŁ din cadrul Universit─â╚Ťii de Vest ,,Vasile Goldi╚ÖÔÇŁ din Arad ├«mpreun─â cu Universitatea din Bucure┼čti realizeaz─â selectarea tincturilor mam─â antioxidante din gama de tincturi produse de PlantExtrakt (peste 15 produse analizate; ex. Filipenducla ulmaria, Fraxinus excelsior, Gaultheria procumbens, Populus tremula, Ribes nigrum ┼či Thuja occidentalis). Astfel a fost testat ├«n vitro (culturi de celule) ┼či validat ├«n vivo (animale laborator) primul produs destinat terapiei inflama╚Ťiei intestinale pe baz─â de Thuja occidentalis.

Comentarii

comentarii