Acasă Actualitate Noi hoteluri în Timișoara. Cina-Banatul s-a transformat în Opera

Noi hoteluri în Timișoara. Cina-Banatul s-a transformat în Opera

DISTRIBUIȚI

Infrastructura de cazare din Timișoara continuă să se dezvolte în acest an. După deschiderea hotelurilor Zet (cinci stele) și Branco (patru stele), la sfârșitul acestui an se preconizează inaugurarea unui nou hotel. Este vorba de Hotel Opera, aflat chiar în centrul Timișoarei. Mai exact, este vorba de fostul hotel Cina-Banatul, care a fost extins printr-o clădirea nouă, construită pe locul terasei și grădinii de vară Cina de pe strada Piatra Craiului, în vecinătatea Pieței Victoriei.

„Este în stare avansată investiția de la fostul hotel Cina-Banatul, din centrul Timișoarei. Se va deschide sub un nume frumos: hotel Opera, la un nivel de patru stele. În momentul în care va fi gata, ei vor dispune de 120 de camere și apartamente. E un hotel cu o capacitate mare, ultracentral, iar Timișoara va avea numai de câștigat. Vor avea un restaurant la parter și unul pe acoperiș.”, a declarat Simion Giurcă, președintele Asociației pentru Promovarea Timișoarei.

Noua clădire, pe patru niveluri (plus parterul), este de fapt o extensie a hotelului Cina.

Deși este modern, noul corp păstrează volumetria și stilul fostului hotel Carlton, inaugurat în 1936. După război s-a numit Hotel Partizanul, iar apoi a devenit Cina, care după revoluție s-a unit și cu Hotelul Banatul aflat pe bulevardul Regele Mihai I.

În fază avansată este și construcția hotelului Galaxy, de lângă Casa Adam Muller Guttenbrunn.

 

Comentarii

comentarii