Acasă Actualitate Noi măsuri luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență Timișoara: parcuri...

Noi măsuri luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență Timișoara: parcuri și florării închise, mai multe acțiuni de dezinfectare, curse STPT anulate

2475
DISTRIBUIȚI

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Timișoara, condus de primarul Nicolae Robu, a aprobat, în ședința din dimineața zilei de 24 martie, șapte noi măsuri, puse în aplicare începând cu aceeași zi, ora 12.00. Astfel, s-a decis:

  1. Închiderea tuturor parcurilor;
  2. Închiderea tuturor florăriilor;
  3. Spălarea zilnică cu dezinfectant a peroanelor și stațiilor STPT, inclusiv la 10 metri de acestea;
  4. Spălarea zilnică cu dezinfectant a piețelor;
  5. Obligativitatea evitării aglomerației în piețe;
  6. Anularea tuturor curselor STPT din intervalul orar 22.30 – 04.00;
  7. Obligativitatea dezinfectării zilnice a tuturor căilor de acces în blocuri, mânere, balustrade și alte elemente des folosite la intrarea în blocuri.

În conferința online din aceeași zi, primarul Nicolae Robu, după prezentarea acestor hotărâri, a făcut încă o dată apel la simțul civic al timișorenilor, pentru a ține situația sub control. Totuși, acesta se așteaptă la depistarea mai multor cazuri de infecție cu noul coronavirus Covid-19, după ce au ajuns în țară, zilele trecute, câteva mii de conaționali au reveniți din vestul Europei în țară.

„Noi ne-am făcut toți datoria, începând cu președintele Klaus Iohannis, care, la momentul potrivit, a instituit starea de urgență. Mai apoi, guvernul condus de Ludovic Orban și-a făcut datoria. Fiecare minister funcționează, iar Comitetul Național pentru Situații de Urgență înțelege lucrurile, arată competență și profesionalism în tot ceea ce este de făcut. Cred că este o șansă să avem oameni așa competenți implicați în gestiunea acestei situații de criză”.

Robu mai arată care sunt problemele cu care se confruntă autoritățile locale: „cei care se gândesc să meargă la nuntă, în aceste vremuri”, cei care se plimbă pe străzi fiind în autoizolare, dar și oamenii străzii. În legătură cu ultima categorie, primarul spune că ar fi nevoie de o legislație care să dea mai multe prerogative autorităților locale în gestionarea situației oamenilor fără adăpost, care pot foarte ușor, în opinia edilului, să fie purtători ai coronavirusului.

Comentarii

comentarii