Acasă Actualitate Noi probleme penale la Colterm. ANAF consideră că Primăria Timișoara și-a păgubit...

Noi probleme penale la Colterm. ANAF consideră că Primăria Timișoara și-a păgubit propria societate cu 40 de milioane de lei

DISTRIBUIȚI

În octombrie 2021, consilierii locali din Timișoara au aprobat „prelungirea” contractului de delegare a gestiunii serviciilor de termoficare către Colterm. De fapt, s-a votat încetarea celui vechi și semnarea unuia nou. Un articol al hotărârii, însă, pare a nu le conveni celor de la ANAF. Mai exact, acela care stipulează că societatea de termoficare va preda, fără plată, anumite bunuri municipalității. Vorbim despre bunuri care fac parte din SACET. Acum, în urma unui control, ANAF consideră că aceste bunuri, a căror valoare este estimată la 40 de milioane de lei, au fost sustrase de sub sechestru.

Hotărârea de Consiliu Local a fost aprobată pe 5 octombrie. La finalul acesteia, tot consilierii locali au participat și la o Adunare generală a acționarilor Colterm, aprobând încetarea vechiului contract și încheierea celui nou. Totuși, în hotărârea AGA nu era menționată predarea bunurilor amintite. De altfel, și în hotărârea de consiliu local, acel fragment apare doar într-o anexă.

„Ca urmare a încetării contractului, concesionarul predă concedentului bunurile menționate în Anexa nr. 1 la prezentul act adițional conform procesului-verbal de predare-primire reprezentând Anexa nr. 2 la prezentul act adițional. Bunurile predate, respectiv preluate fac parte din SACET, sunt preluate fără plată în proprietate publică sau privată a concedentului potrivit contractului de concesiune și evidențiate ca atare”, se arată în acel articol.

La acel moment, viceprimarul Ruben Lațcău spunea că eventualele ilegalități au fost comise cu ani în urmă, pentru că rețeaua SACET este, potrivit legii, proprietatea primăriei. Totuși, potrivit pressalert.ro, inclusiv Oficiul Juridic al Colterm, dar și firma de avocatură angajată de primărie, au atras atenția asupra predării bunurilor. Primii transmiteau că din 8 octombrie există sechestru din partea ANAF asupra bunurilor; ceilalți, că societatea de termoficare poate cere despăgubiri pentru investițiile făcute în rețea.

Potrivit sursei citate, ANAF va depune plângere penală pentru prejudiciul descoperit. Surse din cadrul instituției au confirmat și pentru Ziua de Vest aceste aspecte.

Comentarii

comentarii