Acasă Actualitate Noi promisiuni ale primarului, pentru prima parcare supraetajată, între blocuri

Noi promisiuni ale primarului, pentru prima parcare supraetajată, între blocuri

1320
DISTRIBUIȚI

Este vorba despre o primă parcare cu două nivele, între blocurile de pe Calea Martirilor din Timişoara, pe care primăria ar urma să o construiască în 2019. Bineînţeles, dacă va avea bani.

Primarul Nicolae Robu a anunţat noua promisiune pe pagina sa de facebook.

“Aseară (vineri, n.r.) am primit de la proiectant soluția arhitecturală propusă pentru prima parcare dublu nivel între blocuri, pe care o vom realiza, imediat după trecerea iernii, în Cartierul Calea Martirilor. Așa cum se poate observa, primul nivel va fi ușor subteran (aprox. demisol), ceea ce aduce o serie de avantaje, atât în privința acceselor, cât și din punct de vedere vizual, esthetic”, spune Nicolae Robu.

El mai menţionează că în 2019 se vor realiza cel puțin 3 astfel de parcări: două în zona Calea Martirilor şi una în zona străzii Liniștei.

Opozanţii săi, “parteneri” politici de dreapta, USR-iştii timişoreni, nu au pierdut prilejul să-l atace pe edil cu laudele lor “salvatoare”, potrivit cărora idea le-ar aparţine, ceea ce a iscat schimb de replici pe facebook, care au luat culori politice: “Rodica Militaru: Apreciez, domnule primar, că ați preluat propunerea USR Timișoara, de parcări rezidențiale pe două niveluri, făcută la începutul anului 2018: https://timis.usr.ro/usr-propune-pentru-bugetul-din-2018…/. Acest proiect a fost conceput de Radu Ghenovici, membru USR Otopeni și preluat de noi cu acordul dumnealui.  Ideile bune, în folosul comunității, trebuie să fie transpartinice. Două observații pentru proiectant:  1. La al doilea nivel al parcării nu pot fi plantați copaci (ce se întâmplă cu rădăcinile lor, sparg planșeul?) doar tufe și flori. 2. In propunerea noastră de proiect, și nivelul doi de parcare era acoperit, iar spațiul de deasupra devine spațiu verde, loc de joacă, așa cum se vede din video: https://youtu.be/4brruwUbWG0. Comunitatea este astfel mul mai câștigată.

Mariana Ganea: Mulțumim, doamna, ca ne-ati indicat cine e responsabilul care încalcă drepturile omului, e clar ca nu vom vota cu partidul acesta la nici o alegere. Iar in privinta domnului, il invit respectuos sa locuiască dumnealui intr-un astfel de bloc, chiar la etajul 1 ori parter. Sa vad cum îi convine zgomotul de la mașini, fie zi, fie noapte (oricat de noapte), plus noxele si absența luminii naturale. A, si probabil ca si hoții se vor înmulți daca tot e parcare acolo, nu?

Rodica Militaru Mariana Ganea: Legea prevede ca autorizația de construire se da dupa un studiu de insorire. Cat despre noxe si zgomot, vor fi mai reduse decat in cazul unei parcari cu un singur nivel, deoarece parcarea este acoperita. Cat despre hoti: la aceste parcari ar trebui sa aiba acces doar locuitorii din blocurile invecinate, cu bariera/usa/card de acces. Cat despre vot: daca nu doriti sa votati USR sau PNL, aveti optiunea PSD. Asta in speranta ca in 2020 vor mai fi alegeri libere si nu va exista decat partidul unic si maret, PSD.

 Mariana Ganea: Pe cine stiti Dvs in Timișoara sa fi votat cu PSD??Sau chiar nu stiti harta politică a României daca tot va legați de asta?! Motivul pt care nu votez cu USR e altul, dar acum am unul in plus, daca tot vreti sa știți. 

Poate ca nu cunosc legea de care vorbiți, dar nici Dvs nu știți cum e pe una din străzile prevăzute in proiect: eu am stat acolo 30 de ani!! Asa ca nu vorbiți Dvs de ce nu cunoașteți decât de pe hârtie! Sunt sigură ca tot in lege e prevăzută si consultarea populației care sta acolo, cum se impaca asta cu faptul ca n.a avut loc înainte de conceperea proiectului?  Daca nu e clar: nu doresc DELOC parcare supraetajata acolo. Ceea ce e acum pe strada la care ma refer, dupa ora 18, vorbește de la sine, dar nici asta nu o stiti, asa.i?
Ar fi mult mai practic sa aiba acces la parcarea actuală doar locatarii de acolo, cu permis platit,asa cum e implementat eficient si in alte orase ale țării.

Pashca DanielRodica Militaru sunteti toti in aceiasi oala cu politica se vad rezultatele dupa 30 de ani de la revolutie au murit degeaba ca sa urlati voi hotu striga hotu intre partide si nu va intereseaza de parerea oamenilor de rand ca de exemplu ideea asta idioata cu parcarea urgenta ca sa strangeti fonduri pentru urmatoarele alegeri exact ca si psd unde-i centura orasului european si zapada necuratata fara contract in asa oras mare european?de ce nu e tras nimeni la raspundere?

Rodica Militaru Domnule Pashca Daniel, USR nu are consilieri locali, nu avem cum rezolva noi problemele mentionate de dvs., pe buna dreptate. Cat despre parcarile etajate rezidentiale, sunt o idee buna, care decongestioneaza strazile. Alegerea locatiilor pentru aceste parcari apartine insa primariei, care trebuie sa le construiasca respectand toata legislatia, inclusiv consultarea locatarilor.

Cristian Daniel Pascariu Eu zic sa nu mai faceti nimica ca nu este bine oricum. Daca faci , de ce faci , daca nu faci , de ce nu faci. Dacă faci parcare , de ce nu faci spital , daca faci spital , de ce nu faci biserica….:-)) Au reușit pana la urma sa distrugă peste 50% din populația orașului, sa le strice mentalitatea. Nu mai gandesc ca Timișoreni adevărați. Este ciudat cat sunt de nemulțumiți. Eu parca traiesc in CT (Constanţa, n.r.). Nu mai are nimeni răbdare și vor totul repede repede exact aia ceea ce vor ei.

Filpisan Alexandru Bravo ! Normal ar fi sa se interzica parcarea pe prima banda pe fiecare sens.

Nicolae Robu Filpisan Alexandru Asta va urma dupa ce vom face cele doua parcari!”.

Comentarii

comentarii