Acasă Actualitate Noi promisiuni despre parcări sub şi supraterane

Noi promisiuni despre parcări sub şi supraterane

436
DISTRIBUIȚI

Abia în anul 2019 ar putea începe construirea unor parcări sub şi supraterane în Timişoara, deocamdată SDM fiind aşteptat să facă în cel mai scurt timp studiile de fezabilitate în acest sens.

SDM va trebui să găsească soluţii şi pentru o parcare în zona Spitalului Judeţean, la Casa Tineretului, unde poate fi vorba de 500 de locuri.

Vine Capitala Culturală 2021 peste Timişoara, iar milionul de turişti aşteptaţi în oraş, chiar dacă nu toţi deodată, nu au unde să găsească un loc public de parcare. Una ar urma să se construiască în faţa Hotelului Central, unde terenul este în domeniul public al municipalităţii, deci nu ar fi problem de proprietate.

“Am dat undă verde SDM să demareze un proiect de realizare a unei parcări subterane cu două niveluri în fața Hotelului Central. Vrem să valorificăm cât mai bine acel teren. Asta se poate face cu o coborâre în subsol, pentru două niveluri, de exemplu”, spune Nicolae Robu.

Aspectul tehnico-economic va fi stabilit de proiectanţi.

O problem ar fi aceea că primăria ar vrea să folosească şi spaţiul gazonat din jurul muzeului, dar acela este proprietatea CJT. De aceea, se va încerca un parteneriat dintre primărie şi CJT, astfel încât să se extindă nivelurile de parcare și sub acel spațiu verde, fără să fie afectat la suprafaţă.

Soluţia finanţării este aşteptată de la SDM, care va trebui să găsească inclusiv parteneriate cu investitori private, iar dacă nu va avea success într-un astfel de demers, atunci se va merge pe bugetare din fonduri proprii.

“Terenul de la Hotel Central nu a fost niciodată luat în considerare până acum, pentru că la noi în toată zona centrală există foarte mari rețineri, există groaza de descoperiri arheologice”, spune Robu, care menţionează că acelaşi lucru s-ar fi putut face şi în Piaţa Unirii, dar teama de blocare în cercetările arheologice a îndepărtat ideea.

Comentarii

comentarii