Acasă Actualitate Noi reguli pentru timişoreni

Noi reguli pentru timişoreni

DISTRIBUIȚI

 altConsilierii municipali ai Timişoarei vor supune la vot, în plenul de marţea viitoare, modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Consiliului Local nr. 371/30.10.2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul Municipiului Timişoara, una dintre cele mai stufoase hotărârii de consiliu ce se aplică în Timşoara. Deja celebra HCL 371 din 2007 conţine prevederi referitoare la numeroase capitole, de la salubrizare la spaţii verzi, de la reguli privind animalele de companie până la abandonarea de deşeuri etc.  După ce în luna februarie a acestui an, consilierii timişoreni adoptau regulamentul de mediu din zona metropolitană Timişoara, acum se doreşte completarea HCL 371 pentru ca prevederile regulamentului să aibă şi o bază pentru a putea fi sancţionate pecuniar. Astfel, hotărârea de consiliu modificată va cuprinde şi amenzile pentru noile prevederi impuse prin regulamentul de mediu. În plus, noile modificări aduc şi unele completări, pentru unele capitole ce au fost omise, spre exemplu reguli referitoare la folosirea parcărilor ecologice din Timişoara. 

Parcările ecologice
Dintre regulile ce se referă la folosirea parcărilor ecologice din municipiu, amintim: este interzis accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone în perimetrul parcării ecologice; este interzisă delimitarea sau personalizarea cu orice fel de metodă a locului de parcare din cadrul oricărei parcări ecologice; este interzisă oricărei persoane fizice sau juridice ocuparea în mod abuziv a unui spaţiu din cadrul parcării ecologice; este interzisă folosirea oricărei parcări ecologice ca loc de joacă; este interzisă folosirea parcărilor ecologice ca spaţiu de comerţ ambulant ( flori, mărţişoare etc.); este interzisă folosirea parcării ecologice ca expoziţie de vânzare pentru autovehicule; este interzisă folosirea parcării ecologice pentru abandonarea autovehiculelor nefuncţionale; este interzisă utilizarea parcării ecologice în scop de canisită pentru animalele de companie; este interzisă blocarea accesului în parcare de către persoane fizice şi juridice neautorizată. În plus, va fi interzisă spălarea sau repararea maşinilor în parcările ecologice, parcarea vehiculelor ce au scurgeri de ulei, dar şi depozitarea de deşeuri de orice natură. În caz de nerespectare a prevederilor, contravenienţii vor fi sancţionaţi cu sume între 1.000 şi 1.500 de lei persoanele fizice şi 1.500-2.500 persoanele juridice. 
 
Sare pe trotuare
 
Alte modificări ale HCL 371 din 2007se referă la spaţiile de joacă, la depozitarea deşeurilor rezultate din curăţarea spaţiilor verzi, dar şi la administrarea şi salubrizarea terenurilor virane şi pieţelor din Timişoara aflate în proprietatea sau administrarea unor persoane fizice sau juridice. În plus, va fi interzisă arderea de materiale din cauciuc, folii, plastic, textile, alte materiale în mediu deschis
sau în incinte. O altă prevedere îi obligă pe timişoreni ca iarna, să presare sare pe trotuare în faţa imobilelor în caz de polei.

Comentarii

comentarii