Acasă Actualitate Noi restricții la Timișoara! Se închid restaurantele, sălile de sport/ se interzic...

Noi restricții la Timișoara! Se închid restaurantele, sălile de sport/ se interzic nunțile, botezurile, spectacolele/ se introduce „carantina de noapte”

DISTRIBUIȚI

Luni, 27 septembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a plasat Timișoara pe anexa 2 cu restricții, după ce duminică rata de infectare în municipiu a trecut de 6 cazuri la mia de locuitori. Dacă, până acum, timișorenii puteau intra cu certificat în restaurante sau săli de sport, de marți, nici măcar cei vaccinați sau care au trecut prin boală nu mai pot face acest lucru. În plus, se interzic și nunțile și botezurile, alte evenimente private, concertele sau orice spectacole.

De deciziile CJSU Timiș mai sunt privite peste 30 de alte orașe și comune din județ. Pe anexa 1, cea care prevede „carantină de noapte” toată săptămâna intră, printre altele, Dudeștii Noi, Dumbrăvița și Moșnița Nouă, în timp ce, împreună cu Timișoara, pe anexa 2 intră, printre altele, Girocul și Șagul. Aici, „carantina de noapte” se aplică doar vineri, sâmbătă și duminică. Iată toate modificările operate de CJSU Timiș luni:

  • UAT-urile Dudeștii Noi, Dumbrava, Dumbrăvița, Moșnița Nouă și Pădureni au fost trecute pe anexa 1, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori.
  • Municipiul Timișoara, alături de UAT-urile Giroc, Otelec, Parța și Șag au fost trecute pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori.
  • UAT-urile Biled, Brestovăț, Giera, Jamu Mare, Margina, Gătaia, Recaș, Racovița, Șandra și V.V.Delamarina au fost trecute pe anexa 3, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică de 6/1000 de locuitori.
  • UAT-urile Foeni, Ghilad, Iecea Mare, Jebel, Nădrag, Făget, Pesac, Pișchia, Satchinez, Tormac, Vălcani și Voiteg au fost trecute pe anexa 4, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori.

Iată cum arată anexele, după ședința CJSU de luni:

(Update – Ghiroda e, de fapt, pe anexa 2. Rata a fost duminică de 7,78, dar a scăzut luni sub 7,5, înainte ca CJSU să îi schimbe încadrarea).

Vă amintim că, pe anexa 4, la rate între 2 și 3, există doar limitări ale numărului de persoane la accesul în anumite spații interioare și evenimente. La rate între 3 și 6, accesul este permis, în aceleași situații, doar celor care prezintă certificat COVID-19 – vaccinați, testați sau care au trecut prin boală. La rate de peste 6 se interzice accesul tuturor la aceste activități. În paralel, se introduce și „carantina de noapte” – doar în weekend la rate între 6 și 7,5; toată săptămâna, în rest. Asta presupune deplasare doar cu declarație pe propria răspundere sau adeverință de la angajator după ora 20.00, doar pentru persoanele nevaccinate, dar și închiderea agenților economici la ora 18.00.

2603-Model-Declaratie-proprie-Raspundere_20

2603-Adeverinta-pentru-angajatori_noapte_20

Pentru Timișoara, situația restricțiilor în timp real poate fi urmărită la: https://covid19.primariatm.ro/restrictii. De menționat că, marți rata în Timișoara sigur va trece de 7,5, așadar „carantina de noapte” ar putea fi valabilă toată săptămâna încă din următoarele zile.

Comentarii

comentarii