Acasă Actualitate Noi schimbări de „scenarii” în CJSU. Sunt vizate șase comune din Timiș

Noi schimbări de „scenarii” în CJSU. Sunt vizate șase comune din Timiș

609
DISTRIBUIȚI

Marți, 20 aprilie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș s-a întrunit, încă o dată, pentru a actualiza listele care stabilesc restricțiile în fiecare localitate în funcție de evoluția ratelor de infectare. Față de ultima ședință, desfășurată duminică, au fost modificările privesc șase comune din județ.

La Giulvăz se prelungesc măsurile impuse la rate de peste 7,5 la mia de locuitori. La Ghizela se impun măsuri pentru rate de peste 3, iar la Beba Veche, măsuri pentru rate între 1,5 și 3. Pe de altă parte, la Banloc, Pietroasa și Secaș nu se mai impune niciun „scenariu”, aceste comune având acum rate mai mici de 1,5. Noile modificări intră în vigoare de miercuri, 21 aprilie.

Duminică, foarte posibil, și la Timișoara va fi schimbat „scenariul” actual cu unul mai puțin restrictiv. Momentan, restricțiile în municipiu sunt pentru rate între 4 și 7,5, dar între timp, rata a scăzut sub 3,5, fiind, marți, la 3,36. Astfel, duminică vor trece cele două săptămâni de la aprobarea actualului „scenariu”, iar, rata de infectare, la nivelul de marți, a suficient.

Reamintim, în toate localitățile cu rate sub 4, magazinele se închid la ora 21.00, iar deplasările se fac doar cu declarație după ora 22.00, la fel și în zilele de luni, marți, miercuri și joi, în localitățile cu rate între 4 și 7,5.

La rate între 1,5 și 3 unitățile administrativ teritoriale sunt în „scenariu galben”, iar când acestea depășesc pragul de 3 se impune „scenariul roșu”. La rate de sub 1,5, este limitat la 50% accesul în interiorul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, agențiilor de jocuri de noroc și instituțiilor de spectacole, în timp ce „pe galben” limitarea este la 30%, iar „pe roșu” accesul în incinta acestora este interzis.

Suplimentar, la rate de peste 4, unitățile economice se închid la ora 18.00, iar circulația se restricționează după ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă rata trece și de 7,5, măsurile se aplică și în restul săptămânii. Dacă rata într-o localitate a trecut de 4 sau de 7,5, restricțiile impuse se modifică doar când aceasta revine sub 3,5 sau, respectiv, 7, și când trec două săptămâni de la impunerea scenariului mai restrictiv.

Comentarii

comentarii