Acasă Actualitate Nokia redeschide porțile campusului din Timișoara, în Noaptea Muzeelor 2023

Nokia redeschide porțile campusului din Timișoara, în Noaptea Muzeelor 2023

DISTRIBUIȚI

În acest an, în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, Nokia redeschide porțile campusului din Timișoara, transformându-l pentru a V-a oară în Muzeu pentru o noapte.

”Suntem încântați să vă anunțăm că la această ediție a Nopții Muzeelor, în centrul atenției va fi expoziția Bell Labs, care cuprinde unele dintre cele mai marcante simboluri alte tehnologiei – primul telefon, realizat de Alexander Graham Bell, dar și macheta primului tranzistor, a cărui invenție a fost un punct de cotitură în istoria tehnologiei recompensat cu  Premiului Nobel pentru Fizică în anul 1956. Acestea sunt doar două dintre exponatele cu care îi așteptăm pe toți cei curioși să ne treacă pragul”, anunță organizatorii.

Nu vor lipsi din expoziție nici tehnologiile actuale dezvoltate de Nokia în domeniul telecomunicațiilor, roboții sau cele mai recente proiecte la care se lucrează în hub-ul de inovare Nokia Romania Garage, dar nici exponatele – vechi și noi – puse la dispoziție de partenerii noștri.

Se vor alătura în cadrul evenimentului: Alfa Test, ANCOM, Azilul de Calculatoare, Coder Dojo, ISU TImiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Cluburile de robotică ale Colegiului Național Bănățean, Liceelor C.D. Loga, Nikolaus Lenau și Grigore Moisil, Radio Timisoara, Societatea Română pentru Astronomie Culturală, Universitatea Politehnica din Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara.

”Îi așteptăm pe vizitatori în 13 mai, începând cu ora 18:00 și până la miezul nopții în Campusul Nokia de pe bulevardul Republicii, nr. 21 din Timișoara” – este mesajul Nokia.

Comentarii

comentarii