Acasă Actualitate Norii mammatus, fenomen rar și spectaculos, pe cerul din vestul României

Norii mammatus, fenomen rar și spectaculos, pe cerul din vestul României

DISTRIBUIȚI

Un fenomen rar și spectaculos a fost observat recent pe cerul din România. Norii mammatus, cunoscuți pentru aspectul lor unic, au creat o atmosferă impresionantă deasupra orașului Hunedoara.

Într-o seară, locuitorii din Hunedoara au fost martorii unui spectacol inedit pe cer. În urma condițiilor meteorologice extreme care au afectat recent România, norii mammatus și-au făcut apariția între două furtuni. Acești nori, cu forma lor distinctivă, au acoperit cerul, iar fundalul galben pe care s-au profilat a contribuit la o atmosferă deosebită, rar întâlnită în această regiune.

Norii mammatus se formează atunci când aerul rece coboară la altitudini joase în timpul furtunilor. Aceștia se disting prin forma lor pronunțată, asemănătoare cu niște pungi suspendate, și pot acoperi întreg cerul. Fenomenul a fost vizibil în special în zona orașului Deva, datorită condițiilor meteorologice speciale.

Norii mammatus au oferit un spectacol rar și fascinant locuitorilor din Hunedoara, demonstrând din nou capriciile vremii. În timp ce astfel de fenomene continuă să surprindă și să uimească, este important ca populația să rămână informată și pregătită pentru orice schimbare bruscă a condițiilor meteorologice.

Comentarii

comentarii