Acasă Actualitate North-American Economic Club și UVT au lansat Leadership Academy Timișoara

North-American Economic Club și UVT au lansat Leadership Academy Timișoara

DISTRIBUIȚI

North-American Economic Club a lansat Leadership Academy Timișoara, marți 17 mai, de la ora 19.00, un amplu și provocator proiect dezvoltat de North-American Economic Club, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara.

Acesta este adresat studenților din anii terminali și de la master din universitățile timișorene – USAMVB, UVT, UMFT și UPT.

Cu acest prilej, dr. Adrian Bădescu, fondatorul Clinicilor Medicis, a vorbit despre importanța extraordinară a lansării acestui proiect:

 “Succesul este abilitatea de a trece din eșec în eșec pastrându-ți buna dispoziție, optimismul și speranța. Eu cred că, dincolo de faptul că fiecare dintre noi urmarește succesul, Timișoara are un beneficiu evident dacă se va construi o școală puternică de leadership.

Timișoara are nevoie de antreprenoriat eficient. Trebuie să reamintim că orașul suferă din acest punct de vedere, mai ales în comparație cu Clujul. Antreprenoriat înseamnă inițiativă, înseamnă apetit pentru risc, pentru muncă, înseamnă creativitate, adesea muncă și in weekend-uri și chiar noaptea și pe termen lung.

Timișoara are nevoie de spirit antreprenorial puternic. Felicităm Universitatea de Vest Timișoara că a creat o platformă pentru stimularea antreprenoriatului. Astfel Timișoara va avea un beneficiu extraordinar, fiindcă începem să formăm direct liderii de mâine.

În urmă cu 25 de ani, China își tripla bugetele pentru educație. Mesajul a fost că efectele asupra dezvoltării țării se vor vedea după 20 de de ani. Ceea ce a făcut China atunci se vede acum.

Ceea ce încercăm să construim în Timișoara în zona de leadership și în zona de antreprenoriat se va vedea după 15-20 de ani. Sper să o facem corect, cu succes și împreună”.

În acest important proiect se așteaptă un sprijin serios și de la marile companii. Speranța este că și multinaționalele să creeze un cadru propice pentru dezvoltarea antreprenoriatului. Liderii viitorului să îi formeze această Academie de Leadership.

Prof. Flavia Barna, prorector UVT, a adăugat: “Proictul pe care îl lansăm astăzi va face diferența în lumea de mâine. Asta ne dorim în cadru UVT cu parterii: să vorbim de specializarea inteligentă și de formarea adevăraților lideri de mâine, atât în zona businessului,  cât și a instituțiilor publice, a administrației, pentru că fără lideri adevărați vom rămâne în urmă, în raport cu ceea ce vedem în țările dezvoltate.

Vom vorbi de disparități regionale și un ritm de creștere redus.

Se spune că orașele dezvoltate și în plină evoluție au un centru universitar puternic. Alianța Timișoara Universitară – din care fac parte UVT, USAMVB, UPT și UMFT – poate însemna diferența pentru viitorul Timișoarei și a zonei de vest.

E vorba de 5.000 de cadre didactice și cercetători, vorbim de o comunitate de peste 40.000 de studenți care vor face diferența. Dacă vom discuta în continuare de culoare individuale, de studentul meu și de studentul tău și nu vom crea un cadru de dialog și colaborare, nu va merge treaba bine.

 Ne dorim ca în acest proiect de Leadership Academy să vorbim de lideri care vin din toate sferele. Acum avem în sala studenți de la toate cele patru universități. Ceea ce este ideal”.

Din echipa proiectului  mai fac parte Luca, asistent în cadru Departamentului de Psihologie, specializat în psihologia organizatorică pozitivă, cu focus pe starea de bine și performanța la locul de muncă.

Corina Varadi, care activează în mediul antreprenorial din 1998, fondatoare a unei companii marketing și management, și Coralia Sulea, conferențiar universitar, doctor la Departamentul de Psihologie din cadru UVT.

Chiar de la lansarea inițiativei de formare a „North American Economic Club” la Timișoara, unul dintre proiectele strategice care au fost propuse centrului universitar timișorean, alături de Universitatea de Vest din Timișoara, a vizat realizarea unei școli superioare de leadership, orientate către realizarea specializării inteligente a viitorilor lideri, pe baza transferului de experiențe de valoare și a preluării modelelor de leadership apreciate și recunoscute în comunitate.

 Leadership Academy este un produs educațional care promite o spectaculoasă călătorie de formare, descoperire și transformare, pentru dezvoltarea viitorilor lideri.

Leadership Academy s-a structurat în jurul unui program modern și dinamic care are ca obiectiv dezvoltarea competențelor studenților, ori ale absolvenților din centrul universitar timișorean, pe parcursul mai multor întâlniri cu specialiști din domeniu.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, a subliniat: „Leadership Academy se adresează tinerilor studenți sau absolvenți din centrul universitar timișorean, indiferent de universitatea sau specializarea în care cursanții și-au realizat pregătirea universitară de bază. Fiind o școală superioară de leadership, academia își propune atragerea studenților sau absolvenților care s-au pregătit în ciclul licență sau sunt la master în oricare universitate sau la oricare program de studii, pentru că, indiferent de specializarea inițială, viitorii practicieni ai afacerilor din regiunea noastră vor avea nevoie de capacitățile de management și conducere avansată pe care Leadership Academy le va forma”.

Din partea boardului NAEC, dr. Adrian Bădescu a mai subliniat: „Clubul Economic Nord-American din Timișoara și-a asumat implicarea în viața comunității și realizarea unui proiect educațional major, alături de UVT.

 Suntem foarte bucuroși să aducem în spațiul public acest concept educațional bazat pe transferul de experiențe dinspre mediul de afaceri, pentru formarea viitorilor lideri, beneficiind de tradiția și puterea exemplului managerilor de companii nord-americane prezente în Timișoara, actuali lideri de succes, care au înțeles importanța implicării în acest cadru ambițios.

 Îi invităm pe tinerii care își doresc o carieră în leadership să nu ezite și să se înscrie la cursurile Leadership Academy, o școală pentru viitorul lor.”

Înscrierile sunt deschise până în 19 mai, ora 18, și se realizează prin transmiterea unei aplicații sub forma unei scrisori de intenție ori a unui mesaj video la adresa de e-mail leadership@e-uvt.ro, aplicațiile fiind necesare pentru selecția finală a viitorilor cursanți.

La evenimentul de lansare de marți seara, au participat reprezentanți ai UVT și membrii ai board-ului NAEC: prof.univ.dr. Flavia Barna (prorector UVT responsabil cu parteneriatele instituționale și comunitatea de Alumni), Dan Copocean (director general Kimball Electronics, vicepreședinte NAEC), Ovidiu Ambruș (director general Litens Automotive, vicepreședinte și fondator NAEC), Adrian Bădescu (consul onorific al Mexicului, vicepreședinte și fondator NAEC), Horațiu Pîrvulescu (partner și director regional Deloitte, fondator NAEC, membru al boardului NAEC), prof.univ.dr. Loredana Pungă (UVT, membru al boardului NAEC), avocat Anton Iuhasz (Casa de avocatură Iuhasz, membru al boardului NAEC), conf.univ.dr. Coralia Sulea (UVT).

Comentarii

comentarii