Acasă Actualitate ”Notorietatea” primarului Nicolae Robu a depășit granițele Timișoarei

”Notorietatea” primarului Nicolae Robu a depășit granițele Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Contestat de tot mai mulți timișoreni, nemulțumiți de modul în care a ajuns orașul, primarul Nicolae Robu se laudă cu notorietatea pe care o are la… Cluj. Robu a devenit cunoscut în întreaga țară pentru melodiile pe care le cântă în biroul său din primărie, pentru multitudinea de goluri din meciurile ”aranjate” și pentru ”splendorile” din traficul timișorean. Prin urmare nu e de mirare, dar nici de laudă, faptul că a fost recunoscut într-un mall din Cluj. Din păcate nimeni din Timișoara, sau din România nu-și amintește de vreo realizare a primarului din timpul mandatului său de senator PNL:

”Ieri, am participat, împreună cu dl. Primar al Clujului, Emil Boc și cu d-na Primar al Sibiului, Astrid Fodor, la Conferința de Bune Practici în Administrația Publică Locală, organizată de asociația Centrul Cultural Clujean. A fost o excelentă ocazie de schimb de idei și experiență între noi, cei trei primari ai unora dintre cele mai importante orașe ale țării, în prezența unui public numeros, format mai ales din tineri.

Umblând un pic și prin oraș, inclusiv prin mall, am fost surprins de notorietatea pe care o am în rândul clujenilor, de cât de la curent și apreciativi sunt ei cu manifestările mele pe scena politică și cu ce fac ca Primar în Timișoara și de simpatia pe care mi-au arătat-o. Atât pe stradă, cât și în mall, am fost solicitat la o mulțime de poze, iar șoferii celor două taxiuri cu care am circulat, mi-au cerut ambii o amintire selfie.

La rândul meu, vreau să-i asigur de toată prețuirea mea. Știu că sunt oameni harnici, deschiși la minte și la suflet, civilizați și de mare cumsecădenie. Și le fac o dezvăluire: Clujul e unul din orașele cu loc aparte în sufletul meu, din două motive:

(1) a fost primul oraș mare vizitat de copilul de la țară care-am fost, la vârsta adolescenței și m-a impresionat profund cu frumusețile sale (Grădina Botanică, Parcul Kios, catedralele catolică și ortodoxă și piețele conexe, o mulțime de alte clădiri deosebite, etc.)

(2) la Cluj, mai precis la Florești, lângă Cluj -devenit, între timp, “Dumbrăvița” sau “Girocul” Clujului :))- mi-am efectuat stagiul militar de 9 luni și prin Cluj mi-am petrecut învoirile în oraș, “scăpările” din cazarmă”, spune Nicolae Robu.

 

Comentarii

comentarii