Acasă Actualitate Nou focar de pestă porcină africană, la Remetea Mare

Nou focar de pestă porcină africană, la Remetea Mare

682
DISTRIBUIȚI

Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor Timiș, în ședința din 9 octombrie, condusă de prefectul Liliana Oneț, a declarat un nou focar de pestă porcină africană, la Remetea Mare. Aici, Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală  București a confirmat că porcii dintr-o exploatație erau într-adevăr infectați.

„Au fost stabilite zonele circulare de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km în jurul focarului de pestă porcină africană.

Astfel, zona de protecție cuprinde localitatea Remetea Mare.

Zona de supraveghere cuprinde localitățile Izvin, Recaș, Ianova, Giarmata, Giarmata Vii, Ghiroda, Bucovăț, Moșnița Veche, Moșnița Nouă, Bazoșu Nou, Albina, Dragșina, Bazoșu Vechi.

Prin Hotărârea CLCB a fost aprobată uciderea, sub control oficial, a porcilor din  exploatația non-profesională în care a fost declarată pesta porcină africană.

Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia  suină”, transmite Prefectura Județului Timiș. Joi, opt octombrie, tot în Timiș, a fost declarat și un alt focar, la Găvojdia.

Comentarii

comentarii