Acasă Actualitate Nou! Te-ai urcat beat sau drogat la volan și ai făcut accident...

Nou! Te-ai urcat beat sau drogat la volan și ai făcut accident mortal, faci pușcărie!

DISTRIBUIȚI

În perioada 11 – 20 iulie, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Timiș, în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier Timiș și cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, au desfășurat pe raza județului Timiș, activități de informare a conducătorilor auto cu privire la modificările prevederilor Codului Penal, aduse prin Legea nr. 213 din 2023 (Legea Anastasia).

Astfel, potrivit noilor prevederi, conducătorul auto, aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

De asemenea, specialiștii antidrog din Timiș au fost prezenți și în parcările și stațiile de taxi din municipiul Timișoara, unde au purtat discuții interactive pe aceeași temă și au continuat activitățile de informare cu privire la intrarea în vigoarea a Legii Anastasia.

Astfel de activități de informare cu privire la aceste modificări legislative vor fi realizate în continuare de către specialiștii CPECA Timiș, în cadrul campaniei naționale de prevenire a riscurilor asociate consumului de alcool și droguri la volan ”DRIVE CLEAN”, inițiate de Agenția Națională Antidrog, în parteneriat cu Academia ”Titi Aur”.

Comentarii

comentarii