Acasă Eveniment Nouă cetățeni străini, trei metode de a trece ilegal frontiera spre Ungaria

Nouă cetățeni străini, trei metode de a trece ilegal frontiera spre Ungaria

609
DISTRIBUIȚI

Într-un interval de 24 de ore, începând de luni seară, poliţiştii de frontieră  arădeni au depistat nouă cetăţeni proveniţi din Irak, Iran, Algeria, Siria şi Vietnam care au încercat să iasă ilegal din România, folosind diferite metode. Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, alţi treizeci de migranţi din Irak, Iran, Sri Lanka şi Afganistan, au fost depistaţi în apropierea frontierei cu Ungaria, într-o clădire dezafectată.

Pe 10 noiembrie 2019, în jurul orei 21.35, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, patru cetățeni, trei din Irak și unul din Iran, au fost depistați sub semiremorca unui ansamblu rutier. Conducătorul vehiculului, format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în Turcia, era un turc în vârstă de 52 de ani.

Conform  documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta materiale textile pe ruta Turcia – Polonia. Cu ocazia efectuării controlului, polițiștii au descoperit ascunse, sub semiremorcă, pe osiile acesteia, patru persoane de sex masculin. Primele verificări, au arătat că cei în cauză sunt trei cetăţeni din Irak şi unul din  Iran, cu vârste cuprinse  între 17 şi 32 ani. Cei patru bărbați au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei patru cetăţeni străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a transmis, într-un comunicat, Poliția de frontieră .

Tot în searade 10 noiembrie, în jurul orei 21.15, dar la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, polițiștii de frontieră arădeni au depistat un alt caz. Este vorba despre un cetățean vietnamez ascuns în portbagajul unui BMW, model X6.Autovehiculul era înmatriculat în Germania, fiind condus de cetățeanul german T.H., de 23 de ani. Acesta era însoțit de proprietarul maşinii, cetățeanul vietnamez N.V., în vârstă de 43 de ani.

La un control amănunţit al mijlocului de transport, în portbagaj a fost descoperit ascuns un bărbat vietnamez, în vârstă 38 de ani, care a intrat legal în ţara noastră în baza unei vize valabile. Bărbatul este acum cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat față. Șoferul și pasagerul sunt învinuiți de complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În aceeași seară, alţi patru tineri cetățeni străini, trei algerieni și un sirian, au fost depistaţi în localitatea de frontieră Curtici de către poliţiştii de frontieră  din cadrul S.P.F Curtici, cu sprijinul polițiștilor din oraș.

„Aceştia, în vârstă de 17 şi 18 ani,  se deplasau cu un autobuz şi au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun”, au comunicat, despre acest caz, polițiștii de frontieră.

Comentarii

comentarii