Acasă Eveniment Nouă migranți, descoperiți ascunși în două automarfare, în ultimele 24 de ore,...

Nouă migranți, descoperiți ascunși în două automarfare, în ultimele 24 de ore, în județul Arad

1079
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră arădeni din subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea au descoperit, în ultimele 24 de ore, nouă migranți ascunși în două automarfare. Cinci dintre aceștia, originari din Afganistan și Bangladesh, au fost descoperiți la P.T.F. Vărșand, iar ceilalți patru, sirieni, la P.T.F. Nădlac, ambele în județul Arad.

Primii cinci au fost descoperiți marți, 14 iulie, într-un automarfar condus de un român, încărcat cu baloți de cherestea, cu destinația Germania. Polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, în urma unui control amănunțit, i-a găsit ascunși în interiorul semiremorcii, ascunși printre bunurile transportate, pe cei cinci cetățeni străini.

„În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cinci bărbaţi, cetățeni din Afganistan și  Bangladesh, cu vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani. Aceștia intenţionau să ajungă în state din vestul Europei”, transmit reprezentanții I.T.P.F. Oradea.

Puțin după miezul nopții de marți spre miercuri, în jurul orei 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac au fost descoperiți și cei patru sirieni. Aceștia erau ascunși într-un automarfar care, conform documentelor de însoțire a mărfii, transporta legume pe ruta Turcia-Germania. Atât capul tractor, cât și semiremorca erau înmatriculate în Turcia, șoferul fiind, de altfel, și el, cetățean turc. Cei patru migranți au fost descoperiți pe axele din spate ale semiremorcii.

„În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt patru cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, care  intenţionau să ajungă în state din vestul Europei”, transmit, și despre acest caz, reprezentanții I.T.P.F. Oradea.

Acum, migranții sunt cercetați de poliţiştii de frontieră pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferii, de trafic de migranți, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, asigură polițiștii de frontieră.

Comentarii

comentarii