Acasă Eveniment Nouă migranți fără documente, prinși în week-end în Centrul Timișoarei

Nouă migranți fără documente, prinși în week-end în Centrul Timișoarei

238
DISTRIBUIȚI

În ultimul sfârșit de săptămână, polițiștii locali din Timișoara au depistat mai multe grupuri de migranți în zona centrală a municipiului. Astfel, au fost reținuți patru algerieni, patru palestinieni și un sirian.

Vineri, 21 februarie, a fost observat primul grup. Aceștia se aflau în Piața Victoriei, în zona ceasului, când, la vederea patrulei, au grăbit pasul. La legitimarea acestora, s-a constatat că „persoanele în cauză, patru la număr, fac parte din categoria migranților, au vârste între 33 și 19 ani, și sunt din Algeria. Cei în cauză nu dețineau documente legale pentru șederea în România și au declarat că au intrat ilegal în țara noastră”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Câteva ore mai târziu, tot în zona centrală, pe str. Alba Iulia, polițiștii locali au observat alți patru tineri care au devenit agitați la vederea patrulei. Despre aceștia, reprezentanții instituției spun: „Cei în cauză au fost legitimați, din discuțiile cu ei constatându-se că au vârste între 19 și 32 de ani, sunt cetățeni palestinieni și nu dețin documente, intrând ilegal în România”.

Duminică, tot în Piața Victoriei, a fost depistat și un cetățean sirian, de 19 ani, care de asemenea nu deținea documente și a intrat ilegal în țara noastră. Atât acesta, cât și ceilalți opt migranți au fost „predați pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei către Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș”.

Comentarii

comentarii