Acasă Eveniment Nouă migranți și românii care i-au ajutat să treacă ilegal frontiera, depistați...

Nouă migranți și românii care i-au ajutat să treacă ilegal frontiera, depistați într-o acțiune comună a polițiștilor de frontieră arădeni și timișeni

856
DISTRIBUIȚI

Pe 23 ianuarie, un grup de nouă cetățeni străini care urmau să treacă ilegal granița și călăuzele lor au fost depistate în urma unei acțiuni la care au colaborat poliţiştii de frontieră din Nădlac, judeţul Arad, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad.

În jurul orei 20.40, poliţiștii de frontieră din Nădlac și jandarmii le-au reţinut, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, pe cele nouă persoane  care se îndreptau spre graniţa cu Ungaria. În cadrul aceleași acțiuni, au fost reținuți de polițiștii de frontieră timișeni și cei doi români care i-au ajutat pe cetățenii străini să ajungă în apropierea frontierei, transportându-i cu un autoturism din Timișoara până la Nădlac.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele prinse în apropierea frontierei sunt cetăţeni din Irak, Egipt, Siria şi Somalia, şapte bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani,  fiind solicitanți de azil în țara noastră.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, respectiv trafic de migranţi pentru  cetăţenii români, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, transmit polițiștii de frontieră arădeni.

Comentarii

comentarii