Acasă Administraţie Nouă milioane de lei pentru bazinul de înot din Jimbolia. CJ Timiș...

Nouă milioane de lei pentru bazinul de înot din Jimbolia. CJ Timiș anunță începerea lucrărilor

503
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a anunțat că va avea loc demararea lucrărilor de execuție a noului bazin de înot din Jimbolia. Asocierea de firme care a câștigat licitația publică are la dispoziție 18 luni pentru realizarea investiției. Într-o primă etapă, timp de șase luni, se va lucra la proiectul tehnic, urmând ca utilajele să intre pe șantier la finalizare acestuia.

Valoarea contractului se ridică la puțin peste nouă milioane de lei plus TVA. Dacă inițial obiectivul era programat a fi finanțat exclusiv din bugetul județului, instituția a reușit să obțină recent suma necesară investiției prin bugetul de stat, urmând ca CJ să acopere doar costurile cu TVA.

„Am reușit să degrevăm bugetul județului de o cheltuială majoră. Este o investiție gândită pentru întreaga zonă de vest a județului și va fi deschisă atât elevilor, cât și celor care doresc să se antreneze sau să practice înotul ca stil de viață sănătos. Veștile bune vor continua să vină anul acesta, pe măsură ce deblocăm, inițiem noi investiții și le accelerăm pe cele existente”, a declarat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Bazinul va avea o suprafață utilă de 1.482 mp, fiind prevăzute toate dotările necesare, vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, cât și spații administrative. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultană de către două clase de elevi, împreună cu profesorii lor. Estimativ, durata de funcționare va fi de peste 50 de ani.

 

Comentarii

comentarii