Acasă Actualitate Noua organigramă a administrației Fritz are toate șansele să fie anulată de...

Noua organigramă a administrației Fritz are toate șansele să fie anulată de instanță, ca și în cazul celei de la Primăria Săcălaz

DISTRIBUIȚI

În septembrie 2021, Tribunalul Timiș a decis să anuleze organigrama Primăriei Săcălaz, aprobată ilegal de consilierii locali loiali primarului Viorel Nicu cu câteva luni înainte, în mai. În martie 2022, la Timișoara, și administrația Fritz și-a trecut o nouă organigramă. Ar exista, însă, similarități între cele două, atrage atenția Radu Țoancă. „Noua organigramă a Primăriei are deja zilele numărate”, spune consilierul local PSD.

„Record trist al incompetenței administrative. După cum anticipam,  noua organigramă a administrației Fritz are toate șansele să fie anulată înainte de a produce vreun efect concret în funcționarea Primăriei Timișoara”, își începe Țoancă ultima postare pe rețelele de socializare. Social-democratul vorbește, în continuare, despre faptul că atât una, cât și cealaltă au fost aprobate în ședințe extraordinare „de îndată”, fără a exista vreo motivare concretă pentru convocarea lor. Cel puțin în cazul organigramei de la Săcălaz, acest lucru a contribuit, potrivit sentinței, la anularea ei. Și la Timișoara, chiar și în cadrul ședinței în care a fost aprobate s-au pomenit aceste aspecte.

În municipiu, aprobarea a fost și mai „cu cântec”. „Complet analfabetă din punct de vedere administrativ – deși a trecut un an si jumătate de când conduce orașul – administrația Fritz a reușit performanța de a-și regiza votarea organigramei într-un film în 2 acte hilare care au aruncat ședințele Consiliului Local în derizoriu și haos, coborând standardul acestora la un nivel infantil de grădiniță. La ședința din 15 martie, pe o hotărâre care reconfigura o parte a organigramei, au votat persoane care nu aveau statut de consilieri locali (⁉️) fiind însumate 28 de voturi din totalul de 27 de consilieri municipali, ceea ce a dus, evident, la anularea normativului. A doua zi după această ședință de toată jena s-a convocat deîndată un nou plen pentru organigramă, deși era evident pentru toată lumea că reorganizarea aparatului primăriei nu era un caz de forță majoră sau o situație excepțională, așa cum sunt definite aceste excepții de Codul Administrativ”, amintește consilierul local PSD.

Acesta anexează și „părți relevante” ale sentinței care a privit organigrama comunei Săcălaz. „Unul din motivele anulării proiectului de hotărâre a fost tocmai faptul că a fost votat într-o ședință deîndată care a încălcat prevederile Codului Administrativ. De ce s-a grăbit Dominic Fritz să încalce din nou grosolan legea și să își saboteze propria organigramă nu cred că poate înțelege nimeni din afara bulei useriste care trăiește într-o lume desprinsă de realitatea înconjurătoare”, explică acesta.

„Și uite așa Primăria Timișoarei va mai bifa un record al prostiei si incompetenței administrative și va funcționa cu 3 organigrame paralele  ilegale, dar perseverența și încăpățânarea «oamenilor noi» în a se compromite și a se face de râs până la capăt va produce cu siguranța peste 6 luni (cât este termenul legal) a patra organigramă, pe care deja o așteptăm cu nerăbdare!”, concluzionează social-democratul.

O altă asemănare între situația de la Săcălaz și cea de la Timișoara ar fi implicarea sindicatului condus de Tiberiu Negrei. În cazul organigramei lui Viorel Nicu, deși calitatea de reclamant a avut-o prefectura, sindicatul a fost intervenient. În cazul restructurării propuse de administrația Fritz, același sindicat s-a adresat prefecturii pentru a cere constatarea nelegalității și anularea hotărârii prin care s-a aprobat organigrama. Aceleași cereri sunt valabile și pentru hotărârea prin care a fost înființată Administrația pentru Educație și Sport, o nouă entitate în care au fost comasate două compartimente din vechea structură.

Comentarii

comentarii