Acasă Actualitate Noua școală din Dumbrăvița, pericol pentru 150 de elevi. Inspectorii ISU Banat...

Noua școală din Dumbrăvița, pericol pentru 150 de elevi. Inspectorii ISU Banat au plecat îngroziți

DISTRIBUIȚI

Primarul USR al comunei Dumbrăvița, Horia Bugarin, este implicat într-un nou scandal după ce a mutat peste 100 de copii într-o școală care nu îndeplinește normele minime de siguranță.

Noua şcoală din Dumbrăvița, construită, în stil american, cu 3,5 milioane de euro poate fi un pericol pentru 150 de copii care învaţă în ea. Clădirea are probleme mari cu instalaţia electrică, cablurile nu sunt în perete, iar tencuiala a început să se desprindă. Școala, construită de fost administrație și preluată de Bugarin, nu are autorizație de securitate la incendiu și construcția nu a fost încă recepționată.

Școala din localitatea Dumbrăvița, de lângă Timișoara, și este una dintre puținele școli construte în România, în ultimii 30 de ani. A fost inaugurată cu fast, chiar în prima zi de școală, însă, încet, au început să se vadă și problemele.

Cablurile electrice nu sunt în perete, nu există împământare, ușa din zona centralei termice este înconjurată de polistiren, unele clase au două aparate de climatizare, altele nu au niciunul, pereții sunt strâmbi și au fost îndreptați pe interior cu polistiren.

Toate lucrările au fost făcute de mântuială și fără să respecte reguli de siguranță, au constatat inclusiv constructorii, iar părinții sunt îngroziți și spun că se tem să își mai trimită copiii la școală până când nu se rezolvă toate aceste probleme.

Inspectorii ISU Banat au venit în control și au plecat îngroziți, din cauza izolației cu polistiren, existând pericolul ca la cea mai mică scânteie, imobilul va arde ca o torță, scrie observatornews.ro.

La mai puțin de 24 de ore de la deschidere, inspectorii ISU Banat au venit în control și au plecat îngroziți. Școala nu are autorizație de securitate la incendiu, dar nici nu a fost depusă documentația în acest sens, iar materialele folosite sunt total neconforme. Elevii învață acolo, deși nici măcar primăria nu a făcut recepția, iar constructorul spune că l-a informat în repetate rânduri pe edil asupra lucrărilor ascunse neconforme, însă nimeni nu a reacționat.

Comentarii

comentarii