Acasă Actualitate Nouă școli din Timiș au directori noi

Nouă școli din Timiș au directori noi

DISTRIBUIȚI

S-au făcut numirile! La nouă școli din Timiș sunt noi directori, numiți de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Timiș.

Nouă funcții de director sunt ocupate de cadre didactice nou numite în funcție. Noi directori sunt la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara (unde fostul director Cornel Petroman a iești la pensie), Liceul Teoretic „Sfinţii Kiril Și Metodii” Dudeştii Vechi, Liceul Teologic Ortodox „Sf. Antim Ivireanul” Timișoara, Liceul Teologic Baptist Timișoara, Liceul Waldorf Timişoara, Școala Gimnazială Pişchia, Școala Gimnazială Săcălaz, Școala Gimnazială Știuca, Școala Gimnazială Lenauheim.

Din ce motive s-au făcut cele nouă numiri? Două pensionări ( Liceul Pedagogic și Liceul Waldorf Timișoara), un concediu de maternitate ( Școala Gimnazială Lenauheim), o solicitare de a nu continua activitatea în funcție de conducere în anul școlar următor, din motive personale (Școala Gimnazială Știuca), o unitate de învățământ nou înființată ( Liceul Teologic Ortodox „ Sfântul Antim Ivireanul), o unitate de învățământ la care s-a suspendat directorul datorită numirii lui în funcția de inspector școlar ( Liceul Teologic Baptist Timișoara)  și 3 cazuri în care s-au constatat pe parcursul anului școlar 2017-2018, unele disfuncționalități în activitatea managerială: număr mare de sesizări, situații ce au generat ușoare conflicte la nivelul corpului profesoral – Școala Gimnazială Pișchia, Școala Gimnazială Săcălaz și Liceul Teoretic „Sfinții Kiril și Metodii” Dudeștii Vechi.

Alte 51 de posturi de director au fost ocupate prin continuitate de aceiași directori ca în anul școlar anterior. De asemenea, au fost ocupate și 36 de funcții vacante de director adjunct.

Noii directori sunt numiți începând cu 1 septembrie 2018 până la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2018-2019.

Comentarii

comentarii