Acasă Actualitate Noul consul al Germaniei la Timișoara, Excelența Sa Regina Lochner, s-a întâlnit cu ÎPSS...

Noul consul al Germaniei la Timișoara, Excelența Sa Regina Lochner, s-a întâlnit cu ÎPSS Ioan

245
DISTRIBUIȚI

Joi 26 august, noul consul al Republicii Federale Germania la Timișoara, Excelența Sa Regina Lochner, a fost primită de ÎPSS Ioan, la reședința de la Mitropolia Banatului.

Cu acest prilej, doamna consul a mulțumit ÎPSS Ioan pentru primire și a menționat că, fiind la începutul misiunii sale diplomatice în Timișoara, dorește să cunoască instituțiile importante de aici, dar și bisericile, cultele și confesiunile creștine și să stabilească relații de bună colaborare cu acestea, mai ales pe plan cultural și economic.

În acest context, înaltpreasfințitul părinte mitropolit Ioan a subliniat rolul deosebit al comunității germane în viața bisericească, economică și culturală a Banatului, precum și deschiderea Diecezei Romano-Catolice din Timișoara față de comunitățile ortodoxe române, cărora le-au pus la dispoziție, pentru slujire, propriile lăcașuri de cult, în parohiile fără biserici sau cu bisericile aflate în construcție.

În cadrul discuției a fost abordată și problema acută a migranților, mai ales din Afganistan, care își fac simțită prezența la Timișoara, în încercarea lor de a ajunge în vestul Europei.

Părintele Mitropolit Ioan a arătat că, nu de puține ori, centrul eparhial a oferit ajutoare substanțiale așezămintelor care adăpostesc migranți, constând din alimente și obiecte de strictă necesitate, asemenea acțiuni fiind derulate și de asociațiile, fundațiile și organizațiile bisericești și laice din această parte de țară.

La rândul său, doamna consul Regina Lochner a reiterat că situația migranților trebuie să ne preocupe și că sunt necesare soluții rapide și eficiente pentru rezolvarea acestei probleme, la care să contribuie forurile europene în cooperare cu cele locale.

Comentarii

comentarii